Početna - KULTURA - Zvonko Bogdan i sedam tamburaša ovog petka u Kastvu

Zvonko Bogdan i sedam tamburaša ovog petka u Kastvu

U petak, 6. srpnja na Crekvini u sklopu 27. po redu Kastafskog kulturnog leta nastupitće Zvonko Bogdan u pratnji sedam tamburaša.

Zvonko Bogdan jedan je od najvećih kantautora ovih prostora, čije pjesme žive naraštajima te bude romantične emocije, sjetu i pozitivnost. Zaljubljenik je u narodnu glazbu i tradiciju, posebno vezanu uz Vojvodinu i ikavicu, a cijeli njegov opus obilježava vojvođanska tradicija i tamburica. Neke od pjesama koje izvodi je obradio, a neke sam komponirao. Izdao je 25 albuma, a najpoznatiji je po svojim pjesmama poput: Fijaker stari, Evo banke cigane moj, Ej salaši, Nema lepše devojke, Ko te ima, taj te nema i mnogih drugih.

Tijekom svoje karijere primio je brojne nagrade i priznanja – između ostalog dva Porina 2009. godine. 2013. godine proglašen je za doživotnog počasnog predsjednika od strane Svjetske tamburaške federacije, a 2015. godine dobio je Europsku nagradu za kulturno-umjetnički rad i životno djelo za doprinos glazbenoj baštini.

Ulaznice za koncert u prodaji su po cijeni od 100 kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Posljednja sjednica XI. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije

Vijećnici DGV-a zadovoljni svojim radom i iskustvom, izbori za XII. saziv u svibnju    Jučer je u Gradskoj vijećnici održana 8. ...