Početna - IZDVOJENO - (FOTO) Regata “S vjetrom kroz tišinu” od Opatije do Cresa

(FOTO) Regata “S vjetrom kroz tišinu” od Opatije do Cresa

„S vjetrom kroz tišinu“ jedinstveni je projekt jedriličarskog druženja za gluhe i nagluhe osobe koji je svoj put započeo prije 20 godina. Idejni začetnici projekta su Damir Herega iz Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije i Slobodan Banašin iz Udruge skipera Jadrana. Projekt jedriličarskog druženja tijekom godina bio je organiziran u uvali Čikat na Lošinju, u Nerezinama, u Kraljevici, a od prošle 2021. godine okupljanje sudionika je u Opatiji te se jedri do Cresa. Projekt je usmjeren osobama s invaliditetom kao korisnicima aktivnosti te potiče umrežavanje raznih dionika počevši od organizacija koje rade s osobama s invaliditetom, raznih klubova koji se bave aktivnostima u, na i oko mora do lokalne zajednice.

Uz potporu opatijskog Jedriličarskog kluba, organizatori i sudionici regate odjedrili su jutros iz Opatije. Prigodnim ih je riječima pozdravila i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

– Želim Vam ugodan put i dobar vjetar na regati, kao i lijepo druženje. Izuzetno je važno raditi na uključivanju osoba s invaliditetom u život zajednice. Zahvaljujem organizatorima i Jedriličarskom klubu Opatija koji je pružio potrebnu podršku te naglašavam da će i Grad Opatija uvijek rado podržati ovakve projekte koji su u naš grad uvijek dobro došli.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...