Početna - IZDVOJENO - Sjećanje na Vukovar i Škabrnju

Sjećanje na Vukovar i Škabrnju

Opatija odala počast žrtvama Vukovara i Škabrnje na gradskoj tržnici

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak grada Opatije i brojni građani Opatije  odali supočast žrtvama Škabrnje i Vukovara sinoć ispred opatijske tržnice. U Opatiji se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara tradicionalno obilježava već 15 godina. Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ujedno se prisjećaju i svojih poginulih suboraca. Ispred tržnice zapaljene su svijeće, a minutom šutnje odana je počast svim žrtvama Domovinskog rata.

– Tradicionalno, već 15. godinu, obilježavamo ovaj dan kada se sjećamo žrtava Vukovara i Škabrnje, strašnog i nezamislivog zločina počinjenog nad nevinim narodom. Činimo to da ne zaboravimo kao i da podsjetimo građane Opatije i druge u Hrvatskoj na zločin koji se više nikada ne smije ponoviti – rekao je Ante Josipović, predsjednik Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak grada Opatije.

– Tragična žrtva branitelja i civila u Vukovaru i Škabrnji nikada ne smije pasti u zaborav, a ujedno na nama je stalno ukazivati da se takve strahote nikada više ne smiju ponoviti, naglasio je zamjenik gradonačelnika Grada Opatije dr.sc. Emil Priskić.

Svijeće su zapalili članovi Udrruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, predstavnici Grada Opatije, UABA grada Opatije, izaslanstva opatijskih srednjih škola, Udruga branitelja – ogranak Lovran, opatijski vatrogasci i policajci te predstavnik roditelja poginulih hrvatskih branitelja Marin Cvetković kao i mnogobrojni građani.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...