Početna - IZDVOJENO - Kako je stvoreno čudovište?
milanovic naslovna

Kako je stvoreno čudovište?

Stvaratelj lika i djela Zorana Milanovića, još koji dan aktualnog premijera, je nekada prvi čovjek desnice Ivo Sanader.

Oni koji dobro poznaju političku filozofiju Zorana Milanovića, kao i njegove političke ambicije, prepoznat će istinu u ovom tekstu. Ponajprije mislimo na osobe koje su se kroz svoja politička ili društvena djelovanja susretali s radom i ambicijama Zorana Milanovića ili koji su bili njegovi suradnici, operativci i izvršitelji. Svi ostali mogu vjerovati ili ne vjerovati i to prepuštamo njima na volju. Zoran Milanović počeo se razvijati kao političar u drugoj polovini 2000-ih, a svoju ekspanziju doživio je kao jedan od pomoćnika ministra vanjskih poslova 2007. godine. U to vrijeme ministarstvo vanjskih poslova vodila je sadašnja predsjednica države, Kolinda Grabar Kitarović. Zoran Milanović već tada je pronašao svoj politički uzor i to u liku i djelu Ive Sanadera. Budući je bio blizu Sanaderu tako je imao i prilike analizirati i upijati njegove političke poteze i učiti na njegovim podvalama i trikovima. Zoran Milanović čak je i fizičke manire mijenjao i prilagođavao onima kakve je imao i gajio Ivo Sanader. Ponajprije je upio aroganciju i bahatost koja je bila Sanaderovo oličje i oružje, a potom je polako radio na političkoj elokvenciji, stavu i šarmu. Međutim, on je u svom uzoru vidio učitelja ali je htio proizvesti i stvoriti nešto što bi bilo dijametralno suprotno njegovoj filozofiji. Iz tih razloga i priklonio se SDP-u te je odlučio postati „lijevi Sanader“. Svoje ambicije gradio je u manirima klasičnog psihopata jer svaki psihopat ima svoju fikciju i samo ta fikcija je njegov cilj. Njegova fikcija bila je doseći i nadmašiti Ivu Sanadera, međutim u tome nikada nije uspio.

Vječno će ostati dilema oko navodne izjave Ivana Račana, koja nikada nije niti opovrgnuta niti potvrđena, a kojom je navodno rekao kako je posljednja želje njegovog oca bila da stranku preuzme mali Milanović, što je njega navodno i dovelo na čelo SDP-a.

Nakon što je došao na čelo stranke i na vlast Milanović je sa punom snagom krenuo u ostvarenje svog projekta i cilja. Njegov projekt je potpuno uništenje desnice, a kao konačni cilj egzekucija hrvatskog nacionalnog identiteta. Kroz protekle četiri i sljedeće četiri godine, na koje su računali, Milanović je za cilj imao da hrvatskom narodu u potpunosti ispere mozak uvjerenjima kako je domoljublje pogrešno uvjerenje i kako su sva događanja vezana za nastanak domovine i njenu prošlost zločin. S druge strane nametnuo bi filozofiju kako se treba riješiti prošlosti jer je ona zločin i kako se treba orijentirati njegovoj antihrvatskoj i socijalnoj politici koja Hrvate postavlja na poziciju koja im pripada.

Pozicija koja prema Milanovićevim uvjerenjima pripada hrvatskom narodu apsolutno je, polako ali sigurno, usmjerena ka nametanju komunističke filozofije po šablonu stare kumrovečke škole. Načini na koji je Zoran Milanović vladao posljednje četiri godine klasična su šablona kumrovečkih ideologija i apsolutno skloni metodologiji operativnog djelovanja Udbe. Ovu tvrdnju posebice gradimo na posljednjoj operaciji takvog oblika koju je proizveo Milanović, a koja je nazvana aferom “Ustavni sud“. Prisluškivanje sudaca Ustavnog suda neodoljivo podsjeća na metodu rada Udbe jer je ustavna kriza, koju se planiralo izazvati, trebala predstavljati osigurač u slučaju eventualnog gubitka izbora. Ujedno bi se kroz jednu takvu operaciju uništilo Zdravka Mamića koji Zoranu Milanovići stvara ozbiljan problem pri ostvarenju njegove ambicije penetriranja u sport. Tom operacijom, da je ona uspjela i da je njena operativna provedba ostala tajna,  Milanović bi definitivno trljao ruke i zaključio kako je „jednim udarcem ubio dvije muhe“. Tim udarcem dokrajčio bi Zdravka Mamića, kojeg njegova politička opcija progoni već četiri godine samo zato što je uspješan sportski menadžer i utjecajan sportski djelatnik, te bi osigurao, diskreditacijom Ustavnog suda, pobjedu na Parlamentarnim izborima.

Kada bi kojim slučajem uspio doći na vlast, Milanovićeve ambicije bile bi takve da bi u narednih godinu dana zasigurno ukinuo Ustavni sud i svakako značajno ograničio ovlasti predsjednika države. Jedna od najperfidnijih Milanovićevih podvala i prijevara je ona vezana za imenovanje naziva zračne luke u Zagrebu. U toj je priči Milanović zaskočio desnicu i objeručke prihvatio njihov prijedlog da zračna luka dobije naziv po prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu. Takovom filozofijom ograničio je i zatvorio  prostor predizbornog napada desnice ali i nastavio graditi svoju filozofiju i gradnju lažnog domoljublja, koju njegov komesar Ranko Ostojić proizvodi na navodnim zaštitama hrvatske granice od obespravljenih i napaćenih izbjeglica. Tim nakaradnim manirima domoljuba koji se suprotstavlja Viktoru Orbanu i Aleksandru Vučiću kroz imaginarnu obranu Hrvatske od nečega što niti ne postoji , Milanović je nažalost i uspio pridobiti nekolicinu birača na svoju stranu. Ono zbog čega tvrdimo da je Milanović obmanuo građane sa podržavanjem prijedloga naziva zračne luke jest činjenica da takav prijedlog na posljednjoj sjednici Vlade nije prihvaćen, niti će ikada biti prihvaćen. Milanović je odluku o nazivu zračne luke odgodio za sljedeću sjednicu tehničke vlade koja se treba održati 12.11. iz jednog jednostavnog razloga. Odgodio je tu odluku kako bi sačekao rezultate izbora. U slučaju da izgubi izbore tada bi takovu odluku prepustio novoj vladi. Kada bi pobijedio na izborima, prema našem izvoru bliskom aktualnoj tehničkoj vlasti, Milanovićeva bi vlada takav prijedlog naziva odbila te bi zračnu luku nazvali po imena Većeslava Holjevca, deklariranog partizana i prvog gradonačelnika grada Zagreba nakon 1945.-e. Vjerujemo kako se ova Milanovićeva prijevara nikada neće ostvariti kao što smo i uvjereni da je njegovoj vladavini došao kraj.

Kada bi hrvatski narod izabrao Milanovićevu opciju Hrvatska se nikada više ne bi uspjela obraniti od crvene invazije i pravo domoljublje ne bi moglo živjeti i opstati u Hrvatskoj. U tom kontekstu gajimo iskrenu nadu kako je kod zabrinjavajućeg broja partizana među biračima ipak značajno više onih koji su nacionalni i domoljubno osviješteni  i koji neće dopustiti da čudovište u koje se pretvorio Zoran Milanović izraste u neman koja će ubiti sve ono što čini nacionalni ponos i identitet.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...