Početna - IZDVOJENO - Primanje za svjetsku prvakinju Marinu Mavrinac Matulja

Primanje za svjetsku prvakinju Marinu Mavrinac Matulja

Naša sugrađanka Marina Mavrinac Matulja najuspješnija je članica hrvatske ženske reprezentacije u ribolovu, koja je prema nagradama HOO-a već godinama u hrvatskom vrhu.

Zbog iznimnih sportskih rezultata i promocije grada danas ju je primio gradonačelnik Fernando Kirigin, čestitao joj na postignutim rezultatima i zaželio još dugu i uspješnu karijeru.

Uz nonića i oca, Marina Mavrinac Matulja bila je vezana uz more i ribolov od najmlađih dana, a sportskim se ribolovom bavi od 1983. godine. Članica je SRD “Zubatac” iz Lovrana i, kako sama kaže, klub ne bi mijenjala jer ga je njezin nono i osnovao. Prvi puta ulazi u nacionalnu reprezentaciju 1987. godine u bivšoj državi, a u Hrvatskoj osvaja niz pojedinačnih i ekipnih zlatnih medalja tijekom 90-tih godina prošloga stoljeća. Nakon dvadesetogodišnje pauze, uslijed obiteljskih obaveza, na svjetsku se pozornicu vraća 2016. godine te 2019. u disciplini ribolov štapom s obale na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici osvaja 1. mjesto pojedinačno i 3. mjesto ekipno. Jednak uspjeh slijedi i 2021. na  Svjetskom prvenstvu u  Francuskoj. Na svjetskoj rang listi u ovoj disciplini trenutno je na 2. mjestu pojedinačno. Osigurala je nastup na Svjetskom prvenstvu ove godine u Italiji. Marina Mavrinac Matulja je i izbornica nacionalne selekcije Masters+55.

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...