Početna - IZDVOJENO - Polaznici škole ”Ban Josip Jelačić” na primanju kod zamjenice opatijskog Gradolanačelnika

Polaznici škole ”Ban Josip Jelačić” na primanju kod zamjenice opatijskog Gradolanačelnika

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić primila je polaznike Ratne škole “Ban Josip Jelačić” na čelu s načelnikom Ratne škole, brigadirom Mijom Kožićem. Polaznici škole visoki su časnici vojski Slovenije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Opatijski domaćini, uz zamjenicu, bili su i članovi Hrvatskog časničkog zbora Liburnije, na čelu s predsjednikom, umirovljenim brigadnim generalom Franom Primorcem.

Ratna škola “Ban Josip Jelačić” ustrojena je 1998. godine kao najviša vojna škola u kojoj se školuju i osposobljavaju visoki časnici i državni službenici iz Republike Hrvatske i inozemstva za sudjelovanje u procesu donošenja strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Ratna škola “Ban Josip Jelačić” danas djeluje pri Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” te polaznicima daje znanja i vještine koji su od značaja za vojnu službu, s naglaskom na strateškoj izvrsnosti u nacionalnom i međunarodnom okružju te s ciljem osposobljavanja za obnašanje najviših dužnosti u području nacionalne sigurnosti.

Zamjenica gradonačelnika goste je upoznala s opatijskom poviješću i sadašnjim prilikama, kao i s ciljevima budućeg razvoja grada. Obzirom da je jedan od polaznika Ratne škole i zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH , bivši zapovjednik JVP Opatija Gordan Filinić, on je u ime Ratne škole zahvalio zamjenici gradonačelnika Đukić i Gradu Opatiji na srdačnom primanju. Nakon primanja u Gradu, polaznici Ratne škole obišli su opatijske znamenitosti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...