Početna - IZDVOJENO - Prekršaji u cestovnom prometu tijekom vikenda- evidentirano 257 prekršaja na prometnicama PGŽ
policija-rotirka
ilustracija

Prekršaji u cestovnom prometu tijekom vikenda- evidentirano 257 prekršaja na prometnicama PGŽ

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je evidentirala 257 prekršaja od kojih je najviše prekršaja vožnje nepropisnom brzinom – 23, zatim 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 13 prekršaja sudjelovanja u prometu pod utjecajem alkohola.

Najveće prekoračenje brzine evidentirano je na autocesti Rijeka–Zagreb u petak, 4. studenoga oko 11 sati kod mjesta Zečeve drage, gdje se osobno vozilo marke Mercedes, varaždinskih registarskih oznaka, kretalo brzinom od 166 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h.

Od vozača koji su pak zatečeni u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola, izdvajamo 37-godišnjeg vozača osobnog vozila marke BMW koji je jučer oko 2.45 sati, zatečen u Crikvenici kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,63 g/kg. U isto vrijeme policija je i u Manzonievoj ulici u Rijeci zaustavila 29-godišnjeg vozača koji je upravljao neregistriranim osobnim vozilom Fiat Punto i bez obveznog osiguranja. Svi počinitelji navedenih prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u spomenutom razdoblju u cestovnom prometu se dogodilo i 19 prometnih nesreća od kojih je jedna bila s teško ozlijeđenom osobom. I ovom prilikom u cilju
smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo vozače na poštivanje prometnih propisa kako bi se ostvarila veća sigurnost svih sudionika u prometu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...