Početna - IZDVOJENO - 1.CIK Film festival, Matulji
Cheyennne
web

1.CIK Film festival, Matulji

Prvo izdanje CIK Filmskog festivala, manifestacije posvećene kratkim filmovima s osvrtom na na razne civilizacije i njihove kulture, održat će se 25. i 26. lipnja na krovu sportske dvorane u Matuljima.

Misija festivala je omogućiti, promicati i poticati filmsko stvaralaštvo, sa naglaskom na civilizacije i kulture cijeloga svijeta, pri tome pokušati široj publici prikazati predjele, život ljudi i običaje koji su malo poznati. Vizija festivala je upoznati i sačuvati od zaborava ljepote i rijetkosti cijeloga svijeta te sabrati filmsku arhivsku građu za generacije koje dolaze.

Program čitavog festivala započet će u četvrtak, 25. lipnja okruglim stolom ”Prvi koraci do filma”, nakon kojeg će nastupiti kantautor Neven Barac, dok je početak projekcije najavljen za 21.30 sati. Prve večeri prikazat će se filmovi Michele Trentini ”Trideset godina – Cheyenne” i ”Karneval Kralj Europe”, Davora Borića ”Hrapoćuša i vitalac” i ”Komiški kvarantore” te Ive Kuzmanića ”Zubanje u Dubici”.

Druga večer festivala održat će se u petak, 26. lipnja, i započet će u 20.30 sati promocijom albuma ”Nightspeaking” Vedran Ružić Trija. Od 21.30 sati prikazat će se filmovi nastali u sklopu europskog projekta ARTVISION o hrvatskim suvremenim umjetnicima Siniši Majkusu, Goranu Štimcu i Mirku Zrinšćaku. Režiju filmova potpisuju Mirela Hunček i Igor Paulić, a film o Mirku Zrinšćaku bit će prikazan i u sklopu ovogodišnjeg venecijanskog Bijenala.

Uz ova tri filma, prikazat će se ”Legende i mitovi Bolivije” Petra Ivančića, ”Tončićeva zvona” i ”Povratak posljednjeg” Igora Paulića te ”Polazište za čekanje” Maše Drndić.

Moderator programa je Dražen Turina Šajeta, a o filmovima će govoriti Karmen Ventin, Igor Paulić i Zoran Ventin.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...