Početna - IZDVOJENO - 10. tradicionalna smotra ”Mićeh zvončari pul Marčeji“
foto: Davor Žunić / CROPIX

10. tradicionalna smotra ”Mićeh zvončari pul Marčeji“

Sutra, 26. siječnja, s početkom u 11 sati, održat će se 10. tradicionalna smotra Mićeh zvončari pul Marčeji.

Ono što se sutra sprema u Marčeljima nešto je što se viđa za vrijeme ovih pusnih dana, a to su nadaleko poznati i UNESCO-om zažtićeni dio nematerijalne kulturne baštine svijeta, Halubajski zvončarići.

Na sutrašnjoj smotri moći će se vidjeti ne samo Halubajski mići zvončari već i mnoge skupine, a to su: Grobnički dondolaši, Mučićevi zvončari i Žejanski zvončari, Brežanski zvončari, Munski zvončari, Frlanski zvončari, zvončari Korensko i Vlahov Breg, predstavnici grada Rijeke, Zametski zvončari, Kukuljanski zvončari, Ćićski zvončari, Rukavački zvončari i Zvonećanski zvončari. Smotra je zamišljena da mali zvončarići obilaze najvažnije i najstarije točke sela Marčelji, pa se tako prolazi kroz središte sela, pored najstarije kuće u Marčeljima – Gržanove kuće te kraj rodne kuće Ive Jardasa, autora knjige „Kastavština“ iz 1957. godine.

Postanite dio 10. tradicionalne smotre ”Mićeh zvončari pul Marčeji“ koji namjeravaju očuvati i održati više od stopedeset godina staru i bogatu povijest zvonjenja ovoga kraja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...