Početna - IZDVOJENO - 17. Memorijalni košarkaški juniorski turnir Kvarnerska rivijera – Marino Cvetković
17_kvarnerska_rivijera

17. Memorijalni košarkaški juniorski turnir Kvarnerska rivijera – Marino Cvetković

Sedamnaesto izdanje Memorijalnog košarkaškog juniorskog turnira Kvarnerska rivijera – Marino Cvetković održat će se od 9. do 11. rujna u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji te u dvorani Nafta u Rijeci, najavili su na konferenciji za medije Robert Jurković iz Društva za sportsku rekreaciju Marinovi prijatelji, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin, Aramis Naglić iz Košarkaškog saveza grada Rijeke, Neven Dusper i Odisej Kurelić iz Košarkaškog kluba Opatija te Darko Furlan iz DZSR Marinovi prijatelji.

Turnir započinje u petak u 18.00 sati u dvorani Marino Cvetković utakmicom KK Kvarnera i KK Benettona, svečano otvaranje je u 19.30 sati, dok su finale najavljene za nedjelju u 12.00 sati te proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najuspješnijima u 13.30 sati. Kroz tri dana trajanja turnira natjecat će se momčadi iz KK Kvarner 2010 iz Rijeke, KK Benetton iz Trevisa, KK Janča iz Ljubljane, HKK Zrinjski iz Mostara, KK Split iz Splita i KK Inter iz Bratislave.

– Na turniru će sudjelovati šest ekipa iz Italije, Slovenije, Slovačke, BiH te Hrvatske i valja istaknuti da su sve to ekipe koje su ili prvaci ili drugo- i trećeplasirane u svojim zemljama, tako da jamčimo odlične utakmice u kojima će gledatelji uživati. Zahvaljujem Gradu Opatiji koji turnir prati od prvog izdanja, kao i Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji koji nas prate zadnje dvije godine, istaknuo je Robert Jurković.

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin zahvalio je organizatorima Košarkaškom klubu Opatija, Društvu za sportsku rekreaciju Marinovi prijatelji i Košarkašom savezu grada Rijeke na organizaciji ovog međunarodnog turnira koji iz godine u godinu raste i postaje sve prepoznatljiviji.

– Pozivam sve građane i ljubitelje košarke da uživaju u nastupima kvalitetnih momčadi na turniru koji nosi ime našeg poginulog branitelja i košarkaša Marina Cvetkovića, kao i naša sportska dvorana, kazao je Kirigin.

Tajnik Košarkaškog saveza grada Rijeke Aramis Naglić izrazio je zadovoljstvo što su se dva turnira Kvarnerska rivijera i Memorijal Marino Cvetković ujedinili s ciljem promocije košarke.

– Na turniru će suditi vrhunski suci, koji će u Opatiji i Rijeci sudjelovati na seminaru FIBA sudaca, a također će se održati i seminar trenera u organizaciji Udruge trenera PGŽ-a, istaknuo je Naglić.

Odisej Kurelić i Neven Dusper iz KK Opatija naglasili su da ovaj turnir predstavlja promociju košarke na liburnijskom području te se nadaju da će zainteresirati i potaknuti djecu da se u što većem broju uključe u ovaj sport.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...