Početna - IZDVOJENO - 18. izdanje “Homo si teć”
homo si teć

18. izdanje “Homo si teć”

U subotu i nedjelju, 26. i 27. travnja Korzo će preplaviti mali i veliki sportaši, amateri i profesionalci koji će sudjelovati u dvodnevnom programu Festivala sporta i rekreacije. Ove dvije utrke tradicionalno prati i utrka za djecu predškolske dobi DM babybonus cup te Hendi cup koji je namijenjen osobama s invaliditetom i slabovidnim osobama.

Organizatori očekuju da će sportski vikend okupiti preko 12 000 sudionika te su s konferencije za novinare uputili još jedan poziv svim ljubiteljima sporta i rekreacije da se pridruže manifestaciji. Na trasi polumaratona u kojem će sudjelovati oko 500 trkača, održati će se utrka štafeta (3×7 kilometara), na koju se prijavilo 29 ekipa.

Promet u centru grada, u nedjelju će biti zatvoren od 8,30 do 13 sati. Građani koji budu nosili službenu majicu ‘Homo si teć’ imaju osiguran besplatan javni gradski prijevoz.

Svi sudionici moći će dobiti besplatan pregled službenog specijalista ortopeda riječkog polumaratona i cijele Homo si teć manifestacije, prim. dr. sc Mladen Miškulin vršiti će preglede i savjetovanja u periodu od 9 do 12 sati na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske. Nakon završenog polumaratona moći ćete uživati u besplatnoj masaži učenika Srednje medicinske škole iz Rijeke, a svi sudionici trkačkog natjecanja moći će uz predočenje svog startnog broja besplatno plivati na Bazenima Kantrida u periodu od 12 do 17 sati.

Svi oni koji žele sudjelovati u Riječkom polumaratonu i utrci štafeta, prijaviti se mogu do petka na stranicama Riječkog maratona. Startne brojeve za polumaraton trkači će moći podignuti u subotu od 11 do 19 sati i u nedjelju od 7 do 9:30 sati u Bazarigovom prolazu. Građani mogu kupiti majice po cijeni od trideset kuna u kupoli koja je otvorena svakim danom od 10 do 18 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...