Početna - IZDVOJENO - 19. Dječji karnevalski korzo premješten u sportsku dvoranu Marino Cvetković

19. Dječji karnevalski korzo premješten u sportsku dvoranu Marino Cvetković

S obzirom na nepovoljnu vremensku prognozu, organizator je donio odluku da će se 19. Dječji karnevalski korzo održati u SPORTSKOJ DVORANI “MARINO CVETKOVIĆ” U OPATIJI u nedjelju, 1. veljače s početkom u 13:00 sati, priopćeno je iz TZ grada Opatije.

Devetnaesto izdanje manifestacije iznimno drage najmlađim ljubiteljima maškara okupit će „zebrice“, „nogometaše“, „fine otročiće“, „snjegoviće“, „likove iz bajke“, „pingvine“, zvončare, „cvjetiće“ i mnoštvo raznih drugih maškrica iz čitave Hrvatske, a očekuje se sudjelovanje oko 1.800 maškaranih mališana raspoređenih u 25 karnevalskih grupa.

Prije samog početka povorke, u 13:00 sati, pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule predat će ključeve grada dječjoj gradonačelnici Petri Pelozi i tako označiti vladavinu malih maškara, nakon čega će dvoranu „zauzeti“ razigrana i nasmijana povorka. Uz roditelje i gledatelje na tribinama, male će maškare zabavljati voditelji Mario Lipovšek i Josip Krmpotić te vesela svirka Maura Staraja i La Bande.

Od 12:00 do 16:00 sati promet će se od sjedišta gradske uprave do hotela Ambasador odvijati u jednom smjeru (u pravcu Opatije). Parkiranje u Sportskoj dvorani Marino Cvetković neće biti dozvoljeno zbog sigurnosti malih maškara, dok je parkiranje na ostalim parkiralištima u Opatiji besplatno (vikendima do konca veljače).

Istog dana, u nedjelju 1. veljače u 12:00 sati, za javnost će se otvoriti i izložba „Karići i liburnijski pusti“ u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, koju će svi zainteresirani moći pogledati do kraja karnevala, odnosno do 18. veljače.

Dječji karnevalski korzo tradicionalno predstavlja i „uvod“ u veliki opatijski karnevalski vikend, tijekom kojeg će se od 6. do 8. veljače održati Maškarani klapski maraton u hotelu Adriatic, Bal pod maskama u hotelu Royal te najdugovječnija i najluđa maškarana manifestacija u Opatiji – Balinjerada.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...