Početna - GLAZBA - 2. dani rane glazbe u organizaciji udruge Corona Laurea

2. dani rane glazbe u organizaciji udruge Corona Laurea

Organizator festivala je Udruga Corona Laurea Lovran

Drugo izdanje Dana rane glazbe održat će se tradicionalno u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva/Kosi toranj) dvije nedjelje zaredom, 11. i 18. listopada 2020. u 19 sati. Ulaz na koncerte je slobodan.

‘IL GIARDINO MUSICALE’ – ANSAMBL MINSTREL – 11. listopada 2020. u 19h

Na prvom će se koncertu predstaviti renomirani hrvatski ansambl Minstrel koji djeluje od 1992. godine. Ansambl će se predstaviti s programom od renesansnih do rano baroknih europskih i domaćih skladatelja pod naslovom ‘Il giardino musicale’. Minstrel djeluje u sastavu: Goran Grčić i Nenad Kosak, tenori; Ivan Jakšeković, barokna violina; Lada Magdalenić Morpurgo, barokna violina i umjetnička voditeljica; Sandra Munić, čembalo, viola da gamba; Lea Sušanj Lujo, viola da gamba i Izidor Erazem Grafenauer, teorba.

‘PO FRANCUSKOM UKUSU’ – TRIO CORRENTE – 18. listopada 2020. u 19h

Druge nedjelje nastupa festivalski ansambl Trio Corrente kojeg čine Metod Sironić, barokna flauta, Lea Sušanj Lujo, viola da gamba i Jelena Tihomirović, čembalo. Na programu su djela Couperina, Rameau, Blaveta i Hotteterrea, francuskih skladatelja koji imali su važnu ulogu u pariškom, a time i europskom glazbenom životu od doba Luja XIV. sve do pred kraj vladavine bourbonske dinastije.

Festival se održava uz potporu Odjela za kulturu Grada Rijeke.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...