Početna - IZDVOJENO - 21. Dječja karnevalska povorka rasplesala Korzo

21. Dječja karnevalska povorka rasplesala Korzo

U ovogodišnjoj raspjevanoj i rasplesanoj Dječjoj karnevalskoj povorci sudjelovalo je skoro 4 500 veselih maškara raspoređenih u 64 grupe, a u svojim najrazličitijim oblicima i bojama dodatno su osunčale riječko Korzo.

Nakon nastupa zborova Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice te nastupa Prvih riječkih mažoretkinja i primanja predstavnika karnevalskih grupa Dječje povorke kod gradonačelnika, riječkim je Korzom prošetala vesela i šarena 21. po redu Dječja karnevalska povorka.

Na čelu povorke, uz Kraljicu Riječkog karnevala Elaie Filipović i Meštra Tonija, gledatelje su pozdravili i princeza i princ Riječkog karnevala Lana Kinkela i Adrian Varelija, prva i druga pratilja Mia Popovački i Robin Ferlindeš te prvi pratitelj Luka Ožbolt i dvojica drugih pratitelja Dominik Kontić i Rene Bertos.

Njih su, tradicionalno, slijedile mažoretkinje i limena glazba, a onda i cijela rijeka maškara – pingvina, djetelina i ovčica, zlatnih ribica, vreća krumpira, pčelica, morskih bića, papiga i još puno toga što se samo na Karnevalu može pronaći. Povorku su prema tradiciji zatvorili zvončari.

Kao i svake godine, po završetku Dječje karnevalske povorke može se zaključiti kako nema straha za budućnost Riječkog karnevala, poručuju iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Za sve koji nisu mogli biti na Korzu i pratiti Dječju karnevalsku povorku, snimku će moći pogledati na službenim stranicama Riječkog karnevala.

Repriza prijenosa na Kanalu Ri bit će u subotu 25. veljače, a Novi list će tiskati svoj posebni prilog s najboljim trenucima 21. Dječje povorke koji će izaći u ponedjeljak, 20. veljače.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...