Početna - IZDVOJENO - 28 jedara – 28. zvijezda
Opatija jedrilice

28 jedara – 28. zvijezda

U nedjelju prijepodne građane liburnijske rivijere oduševio je plov od 28 jedrilica klase Optimist, u turi „EU Optimista“ koja je  projedrila od opatijske luke do Ičića i natrag preko Voloska u opatijsku luku. Fantastičan prizor pozdravili su pljeskom redom svi koji su se zatekli i s obale pratili ovaj neobičan i simpatični konvoj. Hvala jedriličarima koji su na ovaj način doprinijeli originalnom obilježavanju ulaska Hrvatske u EU.

Svaka jedrilica nosila je na jedru po jednu zastavu zemlje članice EU, a na kraju je bio optimist koji je nosio zastavu Hrvatske – 28 zvjezdice na europskom nebu od danas.  Hvala jedriličarima koji su na ovaj način doprinijeli originalnom obilježavanju ulaska Hrvatske u EU.

Turu EU Optimista organizirao je JK Opatija, a da sve teče po špagi i doslovno i preneseno, pobrinuo se član uprave Kluba Mario Šikić na čelu veće ekipe organizatora. U konvoju su sudjelovali članovi JK 3.maj, YC Croatia, YC Istra Lovran i JK Opatija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...