Početna - IZDVOJENO - 30. rođendan likovne manifestacije Mandrač
mandrac21
web

30. rođendan likovne manifestacije Mandrač

Mandrać – Mandracchio, međunarodna tradicionalna likovna manifestacija ovo ljeto slavi svoj jubilarni 30. rođendan. Povodom tri desetljeća postojanja dogašanja 29. i 30. kolovoza bit će u svečanom tonu gdje su nazočili članovi organizacijskog odbora jubilarnog Mandraća Katarina Mažuran Jurešić, Claudio Frank, Diana Pamić, Norma Tuliak Srbulj, Darija Žmak Kunić i Giulio Bonačić.

Kako kaže sam organizatora, manifestacija je značajno obogaćena fondom nagrada, ali i programom u sklopu kojeg će se zadržati ”stari aduti” Mandraća – izlaganje slika na otvorenom i likovni natječaj u Voloskom, Dječji Mandrać u sklopu kojega tijekom subote slikaju i izlažu djeca i na kojem se očekuje stotinjak mališana, te centralno događanje u nedjelju kada će tijekom čitavog dana umjetnici iz desetak zemalja izlagati i stvarati svoje radove na otvorenom i sudjelovati u nagradnom natječaju.

Jedna od novosti  je izložba ”30 godina Mandraća”, a sredinom kolovoza će biti otovrena u Umjetničkom paviljonu ”Juraj Šporer”. Na izložbi će biti predstavljena izabrana djela nagrađenih autora tijekom trideset godina postojanja tradicionalne međunarodne likovne manifestacije Mandrać, kao i priča o povijesti ”Mandraća”.

Dječji Mandraća obilježi će koncert i igrokaz za djecu uz sudjelovanje izvođačica Meri Jaman i Anite Valo iz dua Meritas te Jelene Radan, a tijekom Mandraća u programu ArtExchange Volosko predstavit će se strukovne kulturne udruge (ArtBazar, OpArt, Rijeka – kandidat za prijestolnicu kulture,..), galerije i galeristi, proizvođači i trgovci okvira, slikarskog pribora i materijala. U nedjelju će se održati i ulični glazbeni programi ”Paleta nota” tijekom čitavog dana, a završni koncert održat će Jelena Radan i duo Meritas.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...