Početna - MORE I NAUTIKA - 32. Galijola
Galijola 2013

32. Galijola

Nakon što je  završila 32. popularna Galijola, javljaju se glasovi koji žele izmijeniti ovu regatu u kojoj je, podsjetimo, prva kroz cilj prošla jedrilica ‘Follow Us – Vulkan Nova’, drugo mjesto osvojila je Nessie, treće Alfa Auto, četvrto DSK Melges.

Ruta ove regate je povratna ruta od Opatije do hridi Galijola, što je 72 nautičke milje, za koju se ove godine prijavila 21 posada. Broj koji je svake godine, nažalost, sve manji. Galijola je znala brojiti i po 35 posada, dok je trenutno postala mamac samo za rijetke.

Zbog lošeg vremena, iako je startalo više brodova, svega njih 8 završilo je regatu. Dok se, nakon ove regate, prvi dojmovi sliježu, uzastopan slab interes za Galijolom naveo mnoge da razmišljanju kakva bi trebala biti sudbina ove regate. Dok jedni govore o skraćivanju rute, ipak je jasnije da bi regata, uz snažniju novčanu podršku jedinica lokalne samouprave i sportskog saveza, mogla biti veličanstven jedriličarski događaj i velika promocija mjesta kao što je to Fiumanka u Rijeci ili Barcolana u Trstu. No, za takvo što nije dovoljan samo entuzijazam jedriličara. Potrebno je imati sluha i na određenim drugim mjestima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održana prva radionica tradicijskih zanata u pomorstvu

Radionice o učenju tradicijskih zanata vezanih uz brodogradnju, pomorstvo i ribarstvo održavaju se u „Zori“ u sklopu projekta „Interpretacija 300 ...