Početna - IZDVOJENO - Slučaj Vrkić: “Ideolozi razvaline” preko Telegrama i HRT-a pokušavaju pomoći Milanoviću
vrkic_telegram

Slučaj Vrkić: “Ideolozi razvaline” preko Telegrama i HRT-a pokušavaju pomoći Milanoviću

Nakon lansiranja dokumenta o ratnom putu Mirka Raškovića, kojim je nakon razlaza s Miloradom Pupovcem pokušana politička komromitacija Mirka Raškovića, Telegram Ninoslava Pavića ovih je dana pokrenuo novu političku operaciju.

Riječ je o medijskoj promociji prijedloga o gradonačelniku Osijeka Ivici Vrkiću kao nestranačkom premijeru koji bi, navodno, zajednički podržali Most i Domoljubna koalicija, u čiju se dodatnu promociju odmah uključio i Radmanov HRT, piše portal HRsvijet.net

Sagledavajući ključne ciljeve medijskog lansiranja ovakvog prijedloga, analitičari su skloni tvrdnji kako ciljevi političkih grupacija koje kontroliraju Pavićev Telegram i Radmanov HRT nije u traženju rješenja, nego u pokušaju ubacivanja šumova u međusobnu komunikaciju Domoljubne koalicije, Mosta i HDSSB-a.

Politički analitičar HRsvijeta Ivan Mihael Ban smatra kako lansiranje (dez)informacije o Ivici Vrkiću kao nestranačkom premijeru, s obzirom na rivalitet u Osjeku, ima za cilj obeshrabriti neke novoizabrane zastupnike u realiziranju suradnje s Domoljubnom koalicijom i Mostom na stvaranju parlamentarne većine.

– Naravno, to što piše Telegram je u biti koncept koji je osmišljen na Iblerovom trgu i koji se osmišljava ‘u hodu’. Usput, tu je priču Telegram gradio na informacijama koje je imao i Nacional koji je također ubacio u medijski prostor Vrkića kao HDZ-ovog čovjeka. U slijedećem koraku kako bi ova glasina dobila na ozbiljnosti lansirala ju je HRT. Zbog čega sve ove medijske akrobacije? – pita se Ban.

Dodaje kako je u ovom slučaju riječ o pozadinskim operacijama “ideologa razvaline” koji pokušavaju pomoći Zoranu Milanoviću.

-Da bi Milanović dobio na vremenu i da bi potkopao jedinstvo Mosta. No, Milanović nije taj koji domišlja ni taktiku ni strategiju. U pozadini su ‘ideolozi razvaline’ kako ih je nazvao kardinal Bozanić. Oni drže medije, HRT im je najutjecajniji medij preko kojega mogu raditi što hoće i kako hoće – zaključio je Ban.

Most, HDZ i Vrkić demantirali Telegram

Nikola Grmoja iz Mosta, u izjavi za Jutarnji list, odbacio je spekulacije da je Most s HDZ-om uopće pregovarao o osječkom gradonačelniku kao mogućem mandataru.

– Ma kakav Vrkić!? Uopće u takvim pregovorima nismo sudjelovali, a kamoli da smo razgovarali o Vrkiću. Nama bi Vrkić bio apsolutno neprihvatljiv. I njega smatramo starim licem, a stalno ponavljamo da novu vlast trebaju legitimirati novi ljudi, nova lica… – kazao je Grmoja u izjavi za Jutarnji list.

Iz HDZ-a su također jučer neslužbeno poručili da nije bilo nikakvih razgovora s Ivicom Vrkićem, gradonačelnikom Osijeka i osobom koja je političku karijeru započela kao hrvatski proljećar i miljenik Savke Dabčević Kučar.

Spinove “ideologa razvaline” plasirane preko Pavićevog Telegrama i Radmanovog HRT-a demantirao je i sam Vrkić, istaknuvši da nije uopće sudjelovao na parlamentranim izborima, niti s bilo kim razgovarao na ovu temu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...