Početna - IZDVOJENO - DVA KONCERTA RIJEČANIMA NA DAR ZA BADNJAK
bozicni koncert dar

DVA KONCERTA RIJEČANIMA NA DAR ZA BADNJAK

Zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca i Riječki komorni orkestar uz mlade riječke glazbenike daruju Riječanima dva koncerta kojima će im na Badnjak poželjeti sretne blagdane.

Tako će u četvrtak, 24. prosinca 2015. u 11 sati ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca nastupiti zbor riječke Opere pod vodstvom maestra Igora Vlajnića. Tom prigodom izvest će neke od najljepših hrvatskih adventskih i božićnih  pjesama poput: Visom leteć, Poslan bi anđel Gabrijel, Rosite nebesa odozgor, Raduj se, grade Nazaret, Zlatnih krila, Oj, pastiri, Radujte se narodi, Svim na zemlji i Veselje ti navješćujem, a otpjevat će, naravno, i nezaobilaznu Tihu noć.
Svi su pozvani da se pridruže u pjevanjubožićnih pjesama u posebnom ozračju Badnjeg jutra, koje će, vjerujemo, jednako kao i prošle godine, podsjetiti i na neka davna vremena kad su se građani spontano okupljali u proslavi Božića, obnavljajući blagdanski običaj pjevanja uz atmosferu zajedništva i veselja.

Potom u 12 sati, u zgradi HNK Ivana pl. Zajca pod nazivom „Mladi Riječani muziciraju“ počinje koncert Riječkog komornog orkestra uz kojeg će, pod dirigentskim vodstvom Davida Stefanuttija, nastpiti mladi solisti: altistica Tea Ban, harfistica Veronika Ćiković, Valentino Buić na rogu, Antonio Haller na oboi te Vid Veljak na violončelu.
Na programu će se naći djela Wolfganga Amadeusa Mozarta (Divertimento in D i 3. koncert za hornu i orkestar u Es-duru), Antonia Vivaldija (arija Qui sedes ad dexteram Patrisiz Glorie), Georga Friedricha Händela (Koncert za harfu i gudače br. 6 u B-duru) te Franza Josepha Haydna (Koncert za obou u C-duru i Koncert za violončelo u D-duru).
Organizator koncerta je HNK Ivana pl. Zajca, a pokrovitelji Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Ulaz je slobodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...