Početna - IZDVOJENO - Tihomir Dujmović: Mediji su pali na ispitu

Tihomir Dujmović: Mediji su pali na ispitu

Kolumnist i publicist Tihomir Dujmović komentirao je za direktno.hr izbor mandatara za sastavljanje Vlade Tihomira Oreškovića.

“Novi mandatar je pozitivno iznenađenje, jer već sad šalje nekoliko poruka koje ohrabruju. Dakle, radi se o stručnoj osobi, o osobi koja sjajno razumije financije i radi se o iseljenom Hrvatu što u zemlji koja ima pola nacije u iseljeništvu, a pola u domovini može biti velika poruka. Vidjet ćemo kakav će se tim složiti u novoj vladi, i puno toga ćemo vidjeli iz prijedloga novog proračuna. A vidjet ćemo i nevladine udruge i najveći dio medija koji će očito do zadnjeg daha stajati na SDP-ovim pozicijama”, prognozirao je Dujmović i osvrnuo se na nedostatak reakcija HND-a o profesionalnosti određenih medija i novinara.

“Zanimljivo je da se HND koji se tako često poziva na profesionalnost, ni na koji način nije očitovao glede zamalo fizičkog obračuna kada je Mislav Bago doslovce nasrnuo na Božu Petrova. Elektronski mediji od Nove TV, RTL i HTV-a pali su na ispitu elementarne profesionalnosti jer taj bijes što je Zoran Milanović izgubio nisu mogli prikriti, to će se događati i dalje a sad ćemo vidjeti i ples nevladinih udruga koje će dakako vratiti uslugu Zoranu Milanović, Vesni Pusić, za one stotine milijuna kuna koje su im donirali u gladnoj zemlji”, naglasio je.

Marijo Šrinjar organizirao je i najavio bunt protiv koalicije Mosta i HDZ-a i istaknuo želju za novim izborima.

“Taj bunt se nastavlja na moju objekciju o nevladinim udrugama. Kao što se vidi, od njih je i pokrenuta priča protiv nove vlade koje još ni nema. Pokazat će se da su mediji i nevladine udruge bile desna ruka i ostaju desna ruka SDP-a i njegove koalcije”, rekao je Dujmović.

U sinoćnjem Dnevniku Nove TV, Vesna Pusić je odabir novog mandatara komentirala rečenicom: “Nije gotovo dok nije gotovo, ali svaka politička stranka mora uvijek biti spremna i za preuzeti vlast i za preuzeti odgovornost opozicije”.

“Nema dvojbe da će SDP i koalicija dok još uvijek nominalno imaju sve poluge vlasti, učiniti sve da one Mostovce koje su i onako pokušali dobiti na svoju stranu, sada učiniti da ih privole ili da dobiju gripu i ne pojave se u ponedjeljak u Saboru ili da ne glasaju za novog mandatara. Kad Vesna Pusić kaže da ‘nije gotovo’, ona misli na to. Osobito je blasfemična njezina izjava da novi mandatar nikada nije radio sličan posao kao da je Zoranu Milanoviću ovo bio šesti mandat! Molim vas lijepo, što je Maras znao o resoru koji je vodio? Što je Hajdaš Dončić znao o resoru prometa i pomorstva? I sad će ti ljudi tvrditi novom mandataru koji vodi jednu od najvećih svjetskih korporacija da on nema iskustva, da je neznalica de facto da je nesposoban. Doista nema kraja bezobrazluku Vesne Pusić”, zaključio je Tihomir Dujmović.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...