Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Pokazat će vrijeme tko su lopovi
karamarko izjava četvrtak 2
foto: HDZ

Karamarko: Pokazat će vrijeme tko su lopovi

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Splitu je na obilježavanju 26. obljetnice osnivanja splitskog HDZ-a govorio o sastavljanju Vlade, retorici Zorana Milanovića i predsjednici RH.

“Uskoro ćemo imati Vladu. Bit će to dobra Vlada, stručna i reformska. Ušli smo u razgovore s onima za koje mislimo da mislimo isto jer imamo zajednički cilj. Nije li najvažnije da napravimo sve za Hrvatsku, a to s Mostom možemo. Što je  jedno premijersko mjesto ili jedno ministarsko mjesto u odnosu na interes Hrvatske?! Zato smo bili fleksibilni. Bit će to Vlada koja će štititi hrvatske  vrijednosti i omogućiti da se bolje živi u Hrvatskoj”, poručio je Tomislav Karamarko na 26. obljetnici osnivanja splitskog HDZ-a.

Istaknuo je kako je relativna pobjeda – pobjeda i poručio da nema povratka na staro. Više puta je  spominjao dr. Franju Tuđmana i njegovu izjavu kako HDZ treba više desetljeća voditi hrvatsku državu, prenosi Večernji.

“Ova vlast je uništavala sve naše vrijednosti. Dva puta ste dolazili na vlast, pokazali ste se u pravom svjetlu i nećete više nikad jer mi nećemo dopustiti da  se poigravate s hrvatskom državom”, poručio je Karamarko lijevoj koaliciji.

Ocijenio je i da će vrijeme pokazati što se u Hrvatskoj događalo u posljednje tri i pol godine.

“Hvala vam što ste bili privrženi HDZ-u kada mnogi nisu. Što ste glasovali za HDZ i kada su vas gledali na cesti i rekli: “Pripadaš zločinačkoj organizaciji.” Trebalo je to izdržati. Pokazat će vrijeme tko su lopovi. Naši su na sudu, našima se sudi i presuđuje. HDZ se pročistio, a vrijeme će pokazati što se događalo u ove tri i pol godine. Bit ćete iznenađeni. I zato mi idemo dalje. Nemamo drugog puta, nego ići dalje. Ovaj narod nema drugu soluciju. Nema povratka na staro. Tražimo suvremenu hrvatsku državu, a ona mora biti bazirana na temeljima dr. Tuđmana i Domovinskog rata. Na ponosu i dignitetu, i to nam neće nitko u Europi zamjeriti. Dosta je bilo tih kompleksa”, ocijenio je Karamarko.

Za mandatara Tihomira Oreškovića rekao je kako je spoj stručnosti i čistog domoljublja. Dobar dio govora posvetio je potrebi oživljavanja hrvatskog sela, ali je poslije, odgovarajući na novinarska pitanja demantirao kako je to poruka Mostu da će  inzistirati na ministarstvu poljoprivrede.

“Dogovori se nastavljaju drugi tjedan. Dogovoriti se mo-ra-mo”, naglasio je Karamarko.

Upitan je i je li istina da ća mandatar sam birati ministra gospodarstva, financija i europskih integracija.

“To su prioritetna ministarstva za njegov odabir i on je taj koji je pozvan da bira  svoje suradnike. Mi ćemo predložiti kvalitetne ljude, a on će ih izabrati”, rekao  je Karamarko.

Komentirao je retoriku Zorana Milanovića.

“To govori o njegovom karakteru. Njegov govor nije primjeren javnom životu niti bilo kakvom obliku komunikacije. Taj je čovjek gubitnik. Izgubio je izbore. Doveo je ovu zemlju na rub gospodarske propasti, a sad je ljut na sve. Riješili smo ga se i Bogu hvala na tome”, rekao je Karamarko.

Komentirao je i izjavu Branka Hrga (HSS) da je njegova najava smanjenja plaća državnim dužnosnicima populistička izjava.

“Nije populistička. Toliko imamo nezaposlenih, toliko raseljenih, toliko djece bez  radnih mjesta, uništenih poduzetnika, a u Saboru i Vladi su dobre plaće u  odnosu na naše građane. Moramo pokazati solidarnost. Te plaće bit će smanjene, ja ću predložiti bar 25 posto”, najavio je Karamarko.

Ocijenio je kako je Kolinda Grabar-Kitarović u prvoj godini mandata odradila odlično odradila svoj posao, osobito vanjskopolitičku dimenziju, dok nas je Milanović sa svima svađao i upropaštavao naše odnose sa svima. Tvrdi da je s predsjednicom u dobrim odnosima. Najavio je jačanje vanjskopolitičke pozicije Hrvatske. Dodao je da nije korektno što tehnička Vlada produžava ugovore čelnicima javnih institucija, a da je kandidatura Vesne Pusić za UN jedna od njihovih avantura koja nije dobra.

Izjavio je da se sastao sa svim manjincima i ponovio da manjinska prava nitko neće umanjivati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...