Početna - IZDVOJENO - 46-godišnjak u Matuljima upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila

46-godišnjak u Matuljima upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila

Tijekom proteklog vikenda prometna policija je na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je zabilježeno 257 prometnih prekršaja: 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja prekoračenja brzine, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, po osam prekršaja korištenja mobitela u vožnji i upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te još 181 različiti prometni prekršaj.

Od značajnijih prekršaja izdvajamo najveću zabilježenu koncentraciju alkohola od 2,77 g/kg, izmjerenu jučer 8. kolovoza oko 18,40 sati na području Matulja, gdje je policija zaustavila 46-godišnjeg vozač osobnog vozila marke VW Golf. Spomenuti vozač je isključen iz prometa i prekršajno prijavljen temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i ostali sudionici u prometu koji su zatečeni u činjenju prethodno navedenih prometnih prekršaja.

Inače, tijekom istog razdoblja na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 45 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije su teško ozlijeđene, a 20 osoba je lakše ozlijeđeno.

Ponovo pozivamo vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...