Početna - IZDVOJENO - 50 posto više rezervacija za Hrvatsku
plaža

50 posto više rezervacija za Hrvatsku

Najveći globalni rezervacijski sustav Booking.com za Hrvatsku je od početka ove godine do kraja lipnja zabilježio gotovo 50 postotni porast rezervacija u odnosu na isto vrijeme prošle godine, što je još jedna potvrda porasta popularnosti Hrvatske kao turističke destinacije među putnicima diljem svijeta, ističe regionalni menadžer Booking.coma Goran Pleše.

Podaci se, kako kaže, odnose na razdoblje od 1. siječnja do 20. lipnja ove godine, u kojem je istodobno i za većinu mediteranskih europskih zemalja zabilježen porast rezervacija, koje primjerice za Grčku na globalnoj razini iznose također visokih 41 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

“Grčka je konstantno popularno turističko odredište koje nudi niz jedinstvenih, visoko rangiranih smještajnih objekata i turističkih iskustava za posjetitelje iz cijelog svijeta i ne očekujemo da će trenutna ekonomska situacija u toj zemlji poremetiti planove putnika”, ocjenjuje Pleše dodajući da nemaju praksu objave informacija o količini rezervacija ni za jednu zemlju.

 Iako se, kako kaže, ne bave predviđanjima, ipak može reći kako ne očekuju da će situacija u Grčkoj, pa ni ona u Tunisu, na globalnoj razini poremetiti njihovo poslovanje u većem obujmu.

“U Grčkoj imamo više od 17 tisuća partnera i stalni rast na tom tržištu u koju svake godine putnici iz cijelog svijeta hrle ‘upijati’ sunce, kulturu i gostoprimstvo, a prošle godine su putnici čak 241 različite nacionalnosti rezervirali smještaj preko Booking.com za tu zemlju”, kaže Pleše.

Među njima je bilo i rezervacija iz Hrvatske, od kuda su se za Grčku ove godine i povećale na Booking.comu, za 35 posto u odnosu na lanjskih prvih pola godin

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...