Početna - IZDVOJENO - Drastično povećanje cijena usluge za zbrinjavanje komunalnog otpada

Drastično povećanje cijena usluge za zbrinjavanje komunalnog otpada

Općina Viškovo nije dala suglasnost Komunalnom društvu Čistoća Rijeka za drastično povećanje cijena usluge zbrinjavanja komunalnog otpada. Povećanje cijene usluge za 108 posto od 1. rujna, zabrinulo je i same mještane.

U Općini Viškovo u 04. mjesecu ove godine započelo je s radom reciklažno dvorište. Izgradnju istog su  sami financirali iz vlastitih i sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dvorištem upravlja Komunalno društvo Viškovo d.o.o., koje je u vlasništvu Općine Viškovo, a između ostalog financira se i iz kapitalne pomoći Općine. Budući da iz vlastitih sredstava financiraju rad reciklažnog dvorišta na području Viškova, građani i općina su mišljenja da bi cijena za Općinu Viškovo trebala biti niža za taj udio.

Prometno opterećenje vozila koja svakodnevno prevoze otpad negativno utječe na prometnu infrastrukturu te svakako ne doprinosi kvaliteti života mještana, a niti ugledu Općine u javnosti.

Naime, u Viškovu se niz godina nalazilo odlagalište otpada Viševac koje je sada sanirano te navedenim, kao i Fazom 0-1 u sklopu ŽCGO-a Marišćina u kojoj se nalaze kazete sa uskladištenim otpadom, još uvijek upravlja KD Čistoća, napominju u Općini Viškovo

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...