Početna - IZDVOJENO - Ad hock tribina “Kultura i izazovi – sufinanciranje, razvoj i planiranje”
ri kultura

Ad hock tribina “Kultura i izazovi – sufinanciranje, razvoj i planiranje”

Udruge LGBTIQ centar Druga Rijeka, Ri Rock i Drugo More pozivaju Vas na ad hock tribinu “Kultura i izazovi – sufinanciranje, razvoj i planiranje” koja će se održati 9. rujna u 18.00 sati u Filodrammatici (Korzo 28/I, Rijeka).

Na tribini gostovat će gradonačelnik Vojko Obersnel, umjetnik i aktivist Antonio Kiselić, radnik u kulturi i antifašist Damir Batarelo uz moderaciju književnice i feministice Kristine Posilović.

Putem tribine, akteri će progovoriti o problemima s kojima se suočavaju brojni pripadnici nezavisne i institucionalne scene, a koje otežavaju svakodnevno funkcioniranje i provođenje projekata i egzistenciju lokalnih, nacionalnih i internacionalnih umjetnica, umjetnika i onih koji zavise o dijelu lokalnog sufinanciranja. Na tribini će se predstaviti rezultati istraživanja koje je provedeno od 27. kolovoza do 4. rujna nad kulturnim akterima koji su javnim natječajem Grada Rijeke dobili novac za programska sredstva za 2013., 2014. i 2015. godinu.

Razgovorom će se pokušati otvoriti pitanja neisplate sredstava i uzroka problema, rada u otežanim uvjetima koji stagniraju razvoj i planiranje, metodama i pristupima rješavanja problema, te o mogućnostima zajedničke kolaboracije i dijaloga u svrhu općeg dobra i razvoja scene.

Udruge pozivaju publiku na aktivno sudjelovanje oko gorućeg pitanja opstanka scene te odazivu na tribinu uz poziv za dijeljenjem ove informacije privatnim i javnim kanalima što širem krugu zainteresiranih.

Nakon tribine druženje se nastavlja u Palachu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...