Početna - IZDVOJENO - Akcija oplemenjivanja mora: 3000 kuglica s efektivnim mikroorganizmima bačeno u more s plaže Ičići
akcija more
web

Akcija oplemenjivanja mora: 3000 kuglica s efektivnim mikroorganizmima bačeno u more s plaže Ičići

Na plaži Ičići danas je održana akcija oplemenjivanja mora, uz sudjelovanje djece – učenika i nastavnika OŠ Opatija i djece iz DND Opatija –  i njihovu  ekološku edukaciju, kroz simbolično bacanje u more 3.000 kugli s efektivnim mikroorganizmima koji dodatno oplemenjuju morsku vodu. Ni izrazito neugodne vremenske prilike nisu osujetile organizatore, ni djecu, ali i sve ostale koji podržavaju ekološki pristup razvoju, da se akcija održi na plaži Ičići.

Akcija je organizirana u suradnji Liburnijskih voda d.o.o., Grada Opatije, OŠ R.K. Jeretov Opatija i DND Opatija i tvrtke Efektivni Mikroorganizmi Originalna Tehnologija Rijeka d.o.o.

Ovoj akciji pridružili su se i osobno  Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije, Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan, zatim     Ervino Mrak, direktor Liburnijskih voda, potom Ivica Plišić, generalni direktor Hrvatskih voda, Fredi Glavan, ravnatelj OŠ Opatija, Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika, te Nedjeljko Jovanović, predstavnik tvrtke Efektivni Mikroorganizmi Originalna Tehnologija Rijeka  d.o.o. koja proizvodi kuglice, Zlata Torbarina, voditeljica društvenih djelatnosti Grada Opatije,

te brojni ekolozi Liburnijskih voda d.o.o.

Današnja ekološka promocija dio je 6. konferencije o vodama koja se u organizaciji Hrvatskih voda od 20. do 23. svibnja održava u Opatiji.

Efektivni mikroorganizmi predstavljaju otopinu koja sadrži 80 raznih mikrobnih skupina, u kojoj glavnu ulogu imaju fotosintetske bakterije i bakterije mliječnih kiselina. Uz druge prirodne mikroorganizme s kojima su u sinergiji nastoje svako područje dovesti u prirodnu ravnotežu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...