Početna - IZDVOJENO - Albanci pokušali ilegalno prijeći granicu
foto: web

Albanci pokušali ilegalno prijeći granicu

Dvojica Albanaca pokušala su ilegalno prijeći državnu granicu iako su imali zabrane ulaska u zemlje schengensko prostora. Granični policajci ulovili su Albance 20. travnja oko 15.45 na području mjesta Šapjane.

Policajci su uočili automobil iz kojeg su izašle dvije osobe te su krenule u pravcu šume. Uskoro su dostigli Albance i priveli ih u Postaju granične policije Rupa. Utvrđeno je da su albanski državljani legalno ušli u Hrvatsku no imali su zabranu ulaska u zemlje schengenskog prostora. Automobilom ih je doveo 27-godišnji državljanin Albanije zbog čega mu je na Prekršajnom sudu u Opatiji izrečena novčana kazna zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o strancima (pomaganje u nezakonitom prelasku državne granice). 32-godišnjak i 22-godišnjak koji su pokušali ilegalno prijeći državnu granicu dobili su rješenje o protjerivanju i određen je rok za napuštanje Republike Hrvatske.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) 2. Liburnija Cup donosi nova košarkaška uzbuđenja u Opatiji

Ovog vikenda u Sportskoj dvorani Marino Cvetković igra se 2. Liburna Kup u košarci, najavili su predstavnik organizatora Robert Bobo ...