Početna - AUTOMOTO - Alkoholizirani vozač vozio Lovranom s 3,21 promila!
alkohol

Alkoholizirani vozač vozio Lovranom s 3,21 promila!

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 64 prometne nesreće, od kojih je jedna bila teža, a 63 su bile lakše.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba teže, a tri su osobe lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 635.700 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su četiri strana državljanina i 12 alkoholiziranih vozača. Alkotestirano je 237 vozača, od kojih je kod jednog utvrđena koncentracija alkohola do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a kod njih 20 utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih deset je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam ih je bilo u dobi između 25. i 35. godina života, a četiri u dobi između 18. i 25. godina.
Najveća koncentracija alkohola od 3,21 g/kg izmjerena je 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila 13. listopada oko 19,35 sati na području Lovrana, a osim alkohola utvrđeno je kako vozilom upravlja unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije. Isto tako je utvrđeno kako je već prijavljivan za istovrsne prekršaje u prometu. Zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv spomenutog 40-godišnjeg vozača je podnijet optužni prijedlog.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Program obilježavanja Tjedna Crvenog križa u Opatiji

Tjedan Crvenog križa obilježit će se od 8. do 15. svibnja, a niz aktivnosti koje će se odvijati na području ...