Početna - IZDVOJENO - Andrea Zlatar Violić, ministrica kulture, posjetila Kastav
Kastav
web

Andrea Zlatar Violić, ministrica kulture, posjetila Kastav

Ministrica kulture, Andrea Zlatar Violić, posjetila je Grad Kastav te se u razgovoru s gradonačelnikom Kastva, Ivicom Lukanovićem, dotakla raznih tema.
Jedna od tema bila je razgovor o podršci gradskom projektu izgradnje novog Doma kulture na mjestu Doma Braće Matešić u Šporovoj jami, koji bi trebao krenuti u realizaciju u sljedećem trogodišnjem razdoblju.
Ministrica je naglasila kako je Dom kulture moderna potreba grada Kastva koji bi bio spomen na prvu Čitalnicu te ujedno i multimedijski centar, mjesto održavanja zavičajnih izložbi te drugih kulturnih programa. Sve to Dom kulture čini središtem grada i mjestom okupljanja građana. Objekt je pogodan za financiranje iz EU fondova no nužna je podrška državne, regionalne i lokalne razine.

Godine 2016. obilježava se 150. godišnjica prve kastavske Čitalnice za Istru. Kako bolje naglasiti značaj tog događaja nego da objekt Doma kulture tada bude spreman za izgradnju, rekao je Lukanović.

Ministrica Zlatar Violić ocijenila je da u Kastvu kultura nije samo dio prošlosti, već se vidi i kao razvojni moment i potencijal grada.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...