Početna - IZDVOJENO - Anketa Nove TV: SDP u odnosu na prije četiri godine gubi mandate u 3. i 9. izbornoj jedinici
karamarko_milanovic
Foto: HRT

Anketa Nove TV: SDP u odnosu na prije četiri godine gubi mandate u 3. i 9. izbornoj jedinici

Nova TV objavila je podatke terenskog istraživanja koje je provela agencija IPSOS, a koja pokazuje da HDZ osvaja više mandata u 3. i 9. izbornim jedinicama u odnosu na 2011., dok SDP u odnosu na prije četiri godine gubi mandate u obje anketirane jedinice.

SDP-ova koalicija Hrvatska raste s velikom prednošću pobjeđuje u 3. izbornoj jedinici (Zagorje, Međimurje, Varaždin), a HDZ-ova Domoljubna koalicija uvjerljivu pobjeduodnosi u svojoj utvrdi, 9. izbornoj jedinici koja obuhvaća Liku i sjevernu Dalmaciju. Pokazala je to anketa koju je, u razdoblju od 22. listopada do 1. studenog, za Novu TV provela agencija Ipsos plus.

U 3. izbornoj jedinici SDP-ova koalicija osvaja osam fiksnih mandata (vrlo izgledni mandati) i jedan granični (postoji mogućnost da ga dobiju). Domoljubna koalicija u ovoj izbornoj jedinici mogla bi osvojiti tri fiksna te jedan granični mandat. Iz ovih rezultata jasno je da je najsjevernija izborna jedinica utvrda vladajućih.

Šanse za ulazak u Sabor imaju Bandić Milan 365, Živi zid i Čačićeva Uspješna Hrvatska koji, prema istraživanju, imaju po jedan granični mandat.

U 9. izbornoj jedinici uvjerljivu pobjedu odnosi HDZ-ova koalicija koja bi mogla osvojiti čak devet fiksnih mandata i jedan granični. Slijedi SDP-ova koalicija koja osvaja četiri fiksna mandata i jedan granični.

Po jedan granični mandat imaju Živi zid i Most.

Prema trenutačnim rezultatima istraživanja za 3. i 9. izbornu jedinicu desna Domoljubna koalicija i lijeva koalicija Hrvatska raste izjednačene su. Svaka osvaja po13 saborskih mandata,

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...