Početna - IZDVOJENO - Aplikacijom na mobitelu saznajte kad stiže autobus, Rijeka
autobus
foto: web

Aplikacijom na mobitelu saznajte kad stiže autobus, Rijeka

RiBus naziv je aplikacije na čijoj izradi rade dva Riječana, a riječ je o Mariu Lončaru i Jasminu Abou Aldanu. Aplikacija je u završnoj fazi, a bit će od korisiti onima koji se redovito služe riječkim gradskim prijevozom. Iz aplikacije će se moći doznati sve informacije koje su bitne u vezi korištenja autobusa.

Kreatori ove aplikacije dali su intervju za portal Fiuman.hr gdje su rekli kako su aplikaciju smatrali najkorisniju novim studentima i turistima,  a sam projekt su započeli u obliku završnih radova na Odjelu za Informatiku Sveučilišta u Rijeci, te ga kasnije u slobodno vrijeme spojili u jednu aplikaciju.

Na aplikaciji još rade iako je u završnoj fazi i nadograđuju ju pa bi tako u budućnosti željeli implementirati i obavijesti korisnicima (u obliku push notifikacije) vezane za promjene voznog reda, otkazivanje nekih linija radi vremenskih neprilika, itd. Također bi se mogla implementirati opcija kupovine karata preko aplikacije, kao i ostatak linija koje trenutno nisu unutar aplikacije (prigradske linije).

Aplikacija će biti besplatna, bez reklama, a bit će dostupna svim korisnicima Android i iOS sustava, a nadamo se u budućnosti i podršci za Windows Phone platformu, a trebala bi izaći do početka ljeta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...