Foto: web

ASAP

Uključite se u projekt ASAP – Aktivni i sigurni ambasadori promjene i postanite tolerantniji, poboljšajte vlastitu komunikaciju i razumijevanje okoline, naučite osnove medijske kulture, prepoznajte nasilje u medijima, sudjelujte u izradi nenasilne računalne igrice i radu učeničkog portala Rijeka IN ili kreirajte medijsku kampanju protiv nasilja.

U projektu će izravno sudjelovati 55 djece i mladih osoba od 12 do 20 godina starosti te 10 roditelja iz područja Primorsko-goranske županije.

Projekt, uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, zajednički provode: Centar tehničke kulture Rijeka (nositelj), Centar za socijalnu skrb Rijeka, Društvo za kibernetiku psihoterapije i SOS telefon za žrtve nasilja grad Rijeka.

U što se možemo uključiti? Aktivnosti koje partneri organiziraju, a bit će organizirane za trajanja projekta:

1. Radionice o prevenciji nasilja

a) za učenike (od 12 do 18 godina) – radionice su interaktivne, učit će se kroz zabavu, igranje uloga, individualni rad, rad u paru i rad u timu. Vrijeme održavanja: od studenog 2014. do siječnja 2015. godine. Prijave su u tijeku na www.ctk-rijeka.hr.

b) za roditelje – parental control, cyberbulling, (ne)verbalna komunikacija, dijeljenje iskustava. Vrijeme održavanja: od studenog 2014. do siječnja 2015. godine. Prijave su u tijeku na www.ctk-

2. Edukacija volontera i volonterski rad na SOS telefonu za žrtve nasilja grada Rijeke – tri ciklusa edukacije za volontere, rad s mentorima na liniji pomoći za žrtve nasilja i samostalan rad na liniji pomoći. Prijave za volontere su u tijeku na http://sos-telefon.hr/natjecaj-za-nove-volontere.

3. Informatičko-kreativne radionice – izrada nenasilne računalne igrice. Polaznici će samostalno osmisliti i programirati računalnu igricu. U radionice se mogu uključiti djeca i mladi od 12 do 20 godina. Radionice će trajati od prosinca 2014. do lipnja 2015. godine, a održavat će se subotom u jutarnjim satima. Prijave su u tijeku na www.ctk-rijeka.hr.

4. Medijske radionice – razvoj medijske pismenosti kroz upoznavanje s radom medija, provođenje medijske kampanje protiv nasilja te rad u redakciji učeničkog portala Rijeka IN. U radionice se mogu uključiti djeca i mladi od 12 do 20 godina. Radionice će se održavati od ožujka do srpnja 2015. godine. Prijave su u tijeku na www.ctk-rijeka.hr.

Sudjelovanje u svim aktivnostima je u potpunosti besplatno. Radionice prevencije nasilja, Informatičko-kreativne i Medijske radionice će se održavati u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka (Školjić 6), a Edukacija volontera i volonterski rad na SOS telefonu za žrtve nasilja grada Rijeke održavat će se u prostorima udruge SOS Telefon – grad Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...