Početna - IZDVOJENO - „AZAMARA JOURNEY” stiže u Opatiju

„AZAMARA JOURNEY” stiže u Opatiju

U nedjelju, 22. rujna, u Opatiji se očekujue dosad najveći kruzer koji je posjetio opatijsku luku. S obzirom na veličinu opatijske luke i veličinu kruzera, ovo je velik zalogaj za Opatiju, koja nije poput Rijeke ili Dubrovnika naučila primati ovolike brodove.
“Azamara journey” kruzer je koji prevozi čak 700 putnika plus posada broda koja broji 408 članova. Brod je dugačak 180 metara, a teži preko 30 tona.
Pripreme za dolazak kruzera u opatijsku luku bile su opsežne su i dugo su trajale, no činjenica da ovakav brod-hotel pristaje u opatijsku luku značajna je za Opatiju kao turističku destinaciju, stoga je očito da će TZ Opatija morati poraditi još malo na atraktivnosti turističke destinacije, a već su na opatijskom mulu postavljeni info punktovi i organizirana turistička ponuda.
Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, u pratnji predsjednika Županijske Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga O’Briena Sclaunicha i drugih će u 10 sati s opatijskoga mula otploviti do usidrenog kruzera, kako bi pozdravili kapetana i njegovu posadu, ali i putnike koji su stigli do Opatije.
Kruzer će ostati usidren do 17 sati i potom će krenuti dalje u vlastitu avanturu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...