Početna - IZDVOJENO - Banane su odlične za zdravlje
banane_ln
arhiva

Banane su odlične za zdravlje

Zašto? Osim što su iznimno ukusno voće banane su bogate vlaknima, kalijem i vitaminima  C i B6. Banane se mogu koristiti umjesto sportskih napitaka jer sadrže nutrijente i ugljikohidrate te šečer i antioksidante. Također sprječavaju grčeve u mišićima te ih je preporučljivo koristiti tokom treninga.

Banane su izvor otpornog škroba te su jako dobre za ubrzavanje metabolizma jer otporni škrob stvara duži osjećaj sitosti. Kalij iz banana je dobar saveznik u borbi protiv krvnog tlaka, djeluje na način da izbacuje natrij iz tijela, a time potiče rad bubrega.

Banane sadrže veliku količinu prebiotika, a njega naše tijelo ne može probaviti, no iako je tako prebiotici su hrana za probiotike kojima pomažu u rastu. osim u bananama veliku količini prebiotika možemo naći u češnjaku, luku, šparogama i grožđicama. Banane također pomažu kod trbušnih tegoba.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...