Početna - IZDVOJENO - Bazeni na Kantridi dobit će imena po legendama riječkog vaterpola
bazeni kantrida
foto: rijekasport

Bazeni na Kantridi dobit će imena po legendama riječkog vaterpola

Dva najveća olimpijska bazena unutar kompleksa Bazeni Kantrida dobit će imena po legendama riječkog vaterpola Zdravku Ćiri Kovačiću i Ivici Jobu Kurtiniju, odlučeno je danas na gradonačelnikovom kolegiju.

Time je prihvaćena inicijativa Športskog društva “Primorje ’08” koju je na kolegiju predložio pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Igor Načinović. Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako je riječ o sportašima koji su zadužili Rijeku i Hrvatsku te da je spomen na njih dodatni poticaj za sve vaterpoliste i druge sportaše. Ured Grada i Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu zaduženi su za organizaciju tehničkih uvjeta i logističku podršku. Oni će također koordinirati i sve aktivnosti vezano za izradu, postavljanje i svečano otkrivanje ploča s imenom Zdravko Ćiro Kovačić na ulazu u Olimpijski bazen 1, odnosno s imenom Ivica Jobo Kurtini na ulazu u Olimpijski bazen 2.

Zdravko Ćiro Kovačić bio je najbolji vaterpolo vratar svijeta pedesetih godina prošlog stoljeća, a 1984. godine uvršten je u Kuću slavnih u vodenim sportovima, u Fort Lauderdaleu u Floridi. Rođen je 1925. godine u Šibeniku, no sljedeće godine njegova obitelj preselila je u Sušak. Umro je 1. travnja 2015. godine u Rijeci. Ivica “Jobo” Kurtini bio je jedan od najboljih svjetskih vaterpolo centara i strijelaca svog vremena, a također i reprezentativni plivač slobodnog stila. Rođen je 1922. godine u Zagrebu, a umro je 1990. godine u Rijeci.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...