Početna - IZDVOJENO - Benko najbolji nogometaš godine
Benko
arhiva

Benko najbolji nogometaš godine

U anketi koju je internetski »tportal« proveo među nogometnim kapetanima po jedanaesti puta, naslov najboljeg igrača MAXtv Prve lige ponio je sasvim zasluženo Leon Benko.

Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu. Prvom, odnosno najboljem, kapetani hrvatskih prvoligaša dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda.

Zbrajanjem bodova najbolji igrač Prve HNL postao je napadač Rijeke Leon Benko, koji je od mogućih 100 osvojio 68 bodova. Prvi pratitelj je Dinamov veznjak El Soudani s 30 bodova.

Naslov najboljeg igrača Prve lige Benko je ponio sasvim zasluženo. Prvi je strijelac ove polusezone s 15 prvenstvenih pogodaka, a prošlu sezone također je bio najbolji strijelac lige s 19 golova.

„Drago mi je da sam dio tog odabranog društva. I drago mi je da su izabrali baš mene, ali to je plod rada cijele ekipe HNK Rijeke“, izjavio je Benko prilikom dodjele nagrade tportala.

Svi dosadašnji pobjednici izbora „Kapetani biraju“:

2003. – Niko Kranjčar
2004. – Tomislav Erceg
2005. – Eduardo da Silva
2006. – Eduardo da Silva
2007. – Luka Modrić
2008. – Mario Mandžukić
2009. – Ermin Zec
2010. – Sammir
2011. – Ivan Santini
2012. – Sammir
2013. – Leon Benko

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...