Početna - AUTOMOTO - Bogato opremljen i prostran Hyundai i10
hyundai i10
foto: avto.finance.si

Bogato opremljen i prostran Hyundai i10

Nova generacija i10 stigla je ovih dana u Hrvatsku, osjetno je ozbiljniji automobil od prethodnika, ali i većine konkurenata u klasi. Mogli bismo ga smjestiti u višu kategoriju jer nudi puno više opreme i snažnije motore te mnogo uglađeniji užitak u vožnji od najpopularnijih konkurenata.

Novi i10 u potpunosti je prilagođen europskom tržištu, razvijen je i dizajniran u Njemačkoj, a proizvode ga u Turskoj. Na hrvatskom bi se tržištu trebao nači među tri najpopularnija automobila u klasi.

S dužinom od 367 centimetara novi i10 još uvijek je osjetno kompaktniji i okretniji od tipičnog gradskog auta, no u unutrašnjosti nudi mnogo više prostora od svojih konkurenata. Prtljažnik može primiti od 252 do 1046 litara s preklopljenim sjedalima je rekord klase, a i ponuda prostora na stražnjim sjedalima sasvim je solidna.

Snažniji motor s četiri cilindra iz 1,2 litre obujma razvija 87 KS te je vrlo miran i uglađen u radu. S njime i10 postiže maksimalnih 171 km/h te iz mjesta do 100 km/h ubrzava za 12,3 sekunde. Deklarirana tvornička potrošnja za slabiji motor iznosi 4,7, dok snažniji motor troši 4,9 l/100 km u kombiniranom ciklusu. Na prvim probnim vožnjama sa snažnijim motorom trošili smo 6,0 l/100 km, što je vrlo prihvatljivo. Posebnost i10 je bogata oprema.

Novi i10 svakako je ozbiljniji automobil od većine konkurenata pa se može očekivati dobra prodaja bez obzira na cijenu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...