Početna - IZDVOJENO - Božić u planetariju
Božić u planetariju

Božić u planetariju

Astronomski centar Rijeka i ove je godine pripremio prigodni popularno-znanstveni program čiji je sadržaj namijenjen široj publici i posvećen je zimskom solsticiju pod nazivom Božić u planetariju. Ova interaktivna (live) prezentacija bit će na programu u digitalnom planetariju srijedom, 4., 11. i 18. prosinca 2013. godine, s početkom u 18 sati.

U ovoj interaktivnoj (live) prezentaciji saznat će se više o zimskom suncostaju: najkraćem danu u godini koji je kroz povijest budio znatiželju ljudi i kojeg su slavile brojne drevne kulture i narodi. Ove godine zimski solsticij započinje 21. prosinca u 18,11 sati, a nekad je započinjao 25. prosinca. U prošlosti se na taj dan obilježavala svetkovina nepobjedivog Sunca, a od 4. stoljeća zamijenjena je s obilježavanjem rođenja Isusa Krista, odnosno proslavom Božića. Također, posjetitelji će moći upoznati ljepote zimskog neba koje se najbolje vide upravo u ponoć na Božić.

Kontakt:

Astronomski centar Rijeka, Sveti križ 33, Rijeka
t. 051/455-700; f. 051/455-701
email: astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr; rijekasport@rijekasport.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jeste li se jučer našli u gužvi u Matuljima? Pogledajte što se dogodilo… (VIDEO)

Velika je gužva jučer paralizirala centar Matulja, dio stanovnika javlja kako su u kolonama stajali i duže od sat vremena, ...