Početna - IZDVOJENO - Božićna čestitka kardinala Bozanića
foto: web

Božićna čestitka kardinala Bozanića

Nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku svim vjernicima koji slave ovaj najveći kršćanski blagdan.
Istaknuo je kako događaj Kristova rođenja iznenađujuće snažno označava ne samo vjerski, nego i cjelokupan društveni život u ovom dijelu godine.

Osvrnuo se i na veliku pozornost mnogih koju ovih dana privlače božićne jaslice, pojasnivši kako je u jaslicama Isus u središtu, što otkriva narav stvari u ljudskom životu. Božićne jaslice pokazuju i da baš svatko u božićnom otajstvu “ima svoje mjesto”, one na neki način simboliziraju ljudski život u njegovoj uređenosti i u njegovoj naravi, poručuje kardinal.

Božićno otajstvo obasjava ljude i donosi im utjehu, posebno onima kojima se danas oduzima dostojanstvo te doživljavaju progone s mjesta koje im pripada. Posebno je blisko obiteljima koje osjećaju da im je dostojanstvo omalovaženo, koje su u sebi razdijeljene, čiji članovi gube radna mjesta, mladima koji traže posao. Sin Božji svraća svoj pogled na sve starije osobe, a osobito na one kojima je egzistencija ugrožena, a dostojanstvo pogaženo. Božić je blizak i onima u našem društvu koji zbog svojih uvjerenja i životnih stavova osjećaju kobne posljedice. U božićnom otajstvu ima mjesta i za hrvatske branitelje koji su se borili za Hrvatsku kao zemlju slobode, mira i uzajamnog poštovanja, a danas mnogi s tugom gledaju na Domovinu koja je dovedena u sadašnje stanje, ističe zagrebački nadbiskup.

Zaželio je svim vjernicima i ljudima dobre volje sretan i blagoslovljen Božić, dan Kristova rođenja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...