Početna - IZDVOJENO - Bruno i Maja Šimleša u prvoj etapi Via Adriatica Traila propješačili više od 110 kilometara za psihološku pomoć oboljelima od raka

Bruno i Maja Šimleša u prvoj etapi Via Adriatica Traila propješačili više od 110 kilometara za psihološku pomoć oboljelima od raka

Hodanjem po najvišim hrvatskim planinama, od Istre do Prevlake, prikupljaju pola milijuna kuna za  udrugu SVE za NJU.

U četiri dana hoda po vrhovima istarskih planina, Bruno i Maja Šimleša propješačili su više od 110 kilometara, od rta Kamenjak do Učke, te time uspješno priveli kraju prvu etapu Via Adriatica Traila. U ovim trenucima već su krenuli prema brdima Primorsko-goranske županije, a Brunin je plan u idućih 20 dana stići do Knina. Na pojedinim dijelovima trase pratit će ga i neka poznata lica, poput Doris Pinčić, Nevene Rendeli Vejzović, Domagoja Jakopovića Ribafisha i Davora Rostuhara.

Prema trenutačno dostupnim informacijama, građani i tvrtke dosad su za cilj akcije – podršku radu udruge SVE za NJU uplatili više od 50 tisuća kuna i već je to, javio je Bruno s Učke, dovoljno za više stotina terapija.

U prvih šest kilometara, prvoga dana humanitarne akcije, Bruni i Maji se u pješačenju pridružila i gospođa Ljiljana iz Rijeke, koja je i sama, uz pomoć Udruge SVE za NJU, preboljela rak prije nekoliko godina.

U udruzi SVE za NJU dobila sam smještaj za vrijeme boravka u Zagrebu te emotivnu, moralnu, prijateljsku i psihološku pomoć. Pozivam sve oboljele žene da im se jave jer udrugu SVE za NJU čine divne žene koje daju sve od sebe da nas osnaže da budemo onakve kakve jesmo, hrabre fajterice“, objasnila je gospođa Ljiljana, koja je svojim primjerom željela motivirati sve oboljele od karcinoma da ne odustaju, ali i senzibilizirati društvo da ne okreću glavu i da budu podrška oboljelima, kako u svojim obiteljima, tako i u okruženju u kojem žive.

Svake godine 25 tisuća bolesnika u Hrvatskoj suoči se s bolnom činjenicom da boluju od maligne bolesti. Brunina humanitarna avantura simbolički ukazuje na osjećaj koji oboljeli od raka imaju – sam si na svom putu, ali podrška sa strane izuzetno je bitna, ponekad i presudna.

Novčana sredstva koja su u potpunosti namijenjena radu udruge SVE za NJU moguće je uplatiti preko crowdfunding platforme Čini pravu stvar s kojom Bruno Šimleša surađuje već godinama ili putem KEKS Pay aplikacije.

Brunino putovanje i javljanja uživo mogu se pratiti na njegovoj Facebook stranici i službenoj stranici Via Adriatica Traila.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...