Početna - IZDVOJENO - Bruno Šimleša u najvećem humanitarnom izazovu dosad – hodanjem po najvišim hrvatskim planinama prikuplja pola milijuna kuna za psihološku pomoć oboljelima od raka

Bruno Šimleša u najvećem humanitarnom izazovu dosad – hodanjem po najvišim hrvatskim planinama prikuplja pola milijuna kuna za psihološku pomoć oboljelima od raka

Tijelo ima mnogo veću šansu za pobjedom kada je psiha na mjestu – upravo je zato važno da onkološkim bolesnicima psihološka pomoć bude dostupna.

Bruno Šimleša uputio se u veliku humanitarnu avanturu jutros točno u 9 sati s rta Kamenjak. U pratnji na prvom dijelu trase je i njegova supruga Maja, dok im se u prvim kilometrima pridružila i gospođa Ljiljana, iz Rijeke, korisnica Udruge SVE za NJU, uz čiju je pomoć preboljela rak prije nekoliko godina.

S ciljem prikupljanja 500.000 kuna upravo za Udrugu SVE za NJU, Bruno će sam, ili u pratnji, prehodati više od tisuću kilometara na Via Adriatica Trailu od Istre do Prevlake. Riječ je o trasi koja prolazi kroz sedam priobalnih županija i čak 14 planina a koju je dosad prošlo tek nekoliko desetaka osoba. Avantura će trajati oko 50 dana; u idućih 25 plan je doći do Knina, dok će drugu polovicu Bruno odraditi kasnije.

“Ove godine odlučio sam se na jedan od najvećih osobnih i društvenih izazova koji želim napraviti za svoje fajterice – žene oboljele od raka. Pješke planiram prijeći 1100 km od Istre do Prevlake preko najvećih planinskih vrhova Hrvatske. Cilj je povećati šansu da naše majke, supruge, sestre, prijateljice, kćeri… sa svima nama proslave još bezbroj životnih trenutaka“, pojasnio je Bruno i pozvao sve da mu se pridruže u humanitarnoj akciji. Na pojedinim dijelovima trase pratit će ga i neka poznata lica, poput Doris Pinčić, Nevene Rendeli Vejzović, Domagoja Jakopovića Ribafisha i Davora Rostuhara.

Nakon što je protekle tri godine realizirao akciju „Zdravo ljeto s osmijehom“, zahvaljujući kojoj je gotovo stotinu korisnica Udruge SVE za NJU dobilo besplatno ljetovanje sa svojim najdražima, Bruno Šimleša sada je stavio naglasak na važnost psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima.

„Via Adriatica jedan je od najvećih pothvata koji je ikad itko napravio za žene oboljele od raka. Svake godine, 11 tisuća žena u Hrvatskoj čuje rečenicu ‘imate rak’. Od toga se gubi tlo pod nogama i psihološka podrška je od nemjerljive važnosti za ženu koja se mora suočiti s bolesti i liječenjem, ali i zadržala optimizam i ostala jaka za sebe,  svoju djecu i obitelj. Brunina humanitarna avantura simbolički ukazuje na osjećaj koji oboljeli od raka imaju – sam si na svom putu, ali podrška sa strane izuzetno je bitna, ponekad i presudna. Zato vjerujem da će i Bruno imati podršku cijele javnosti“, poručila je Ljiljana Vukota, voditeljica Centra za psihološku pomoć Udruge SVE za NJU.

Centar za psihološku pomoć Udruge SVE za NJU punih 11 godina spaja znanje stručnjaka i iskustvo bolesnica kako bi psiholozi i psihoterapeuti sve svoje vještine upotrijebili za pružanje psihološke pomoći oboljelim ženama i članovima obitelji. Uz tisuće psihosocijalnih savjetovanja godišnje, Udruga SVE za NJU pruža i besplatan smještaj svim ženama izvan Zagreba tijekom primanja terapije, često organiziraju stručne seminare i radionice te se svojim korisnicama javljaju baš svakoga dana u godini.

Novčana sredstva koja su u potpunosti namijenjena radu Udruge SVE za NJU moguće je uplatiti preko crowdfunding platforme Čini pravu stvar s kojom Bruno Šimleša surađuje već godinama ili putem KEKS Pay aplikacije.

Bruno se pripremao mjesecima, ali, kako i sam kaže, dva milijuna koraka sitnica su naspram toga što Udruga čini za svoje korisnike.

Brunino putovanje i javljanja uživo moći će se pratiti na njegovoj Facebook stranici i službenoj stranici Via Adriatica Traila. Osim humanitarnog cilja, Bruno želi prikazati ljepote Hrvatske i motivirati ljude na aktivan i zdrav život, ali i izlazak iz svoje zone komfora!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...