Početna - IZDVOJENO - Carski vlak stigao u Matulje

Carski vlak stigao u Matulje

U nedjelju, 5. svibnja u 18:00 sati u Matulje na željezničku stanicu stigao je Carski vlak

Cijeli događaj dio je manifestacije koja se održava u luksuznom hotelu Miramar u Opatiji. Nakon nedjelje program će se nastaviti kroz cijeli ovaj tjedan, što u prostorima hotela, što u bližoj okolici.

miramar

Ovakve i slične manifestacije su od krucijalnog značaja za Opatiju jer revitaliziraju njenu slavnu povijest kao trajnu nematerijalnu vrijednost našeg grada. Hotel Miramar u vlasništvu dr. Wilfrieda  Holleisa i pod direktorskom palicom Martine Riedl predstavlja odličan primjer predane  i promišljene turističke djelatnosti s all inclusive ponudom te kompletnom predanošću gostima. Manifestacija koja započinje u nedjelju dolaskom Carskog vlaka, Der Majestic Imperator Train, traje do 9. svibnja 2019.

Ovo je već drugi kulturni event u posljednje vrijeme koji se bavi slavnom K.U.K prošlošću. Nedavno smo u Hrvatskom muzeju turizma mogli pogledati izložbu „Bio jednom jedan car” čiji su autori Jan Bernd Urban i Gabrijela Krmpotić Kos. Nadamo se da će se tema zlatnog doba Opatije u vrijeme propale monarhije i dalje obrađivati i nadograđivati novim spoznajama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Uskoro asfaltiranje prve dionice ceste u Žegotima

Dogovoreno je da će se završni sloj asfalta duž cijele dionice staviti odjednom što znači da će cesta biti zatvorena ...