Početna - IZDVOJENO - Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka  uručena sredstva prikupljena tijekom humanitarne akcije u sklopu manifestacije „Rijeka psihologije“
Rijeka psihologije (1)
foto: Grad Rijeka

Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka  uručena sredstva prikupljena tijekom humanitarne akcije u sklopu manifestacije „Rijeka psihologije“

Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka danas su uručena sredstva prikupljena tijekom humanitarne akcije u sklopu manifestacije „Rijeka psihologije“, što se peti put zaredom ove godine održala u Rijeci. Riječ je o donaciji od 8.270 kuna namijenjenih za nabavku softverske opreme koja će djeci i edukacijskim rehabilitatorima olakšati svakodnevni rad.

Prikupljena sredstva ravnateljici Centra za odgoj i obrazovanje Ankici Matijević uručili su predsjednica organizacijskog odbora Psihološkog savjetovališta Sveučilišnog savjetovališnog centra Rijeka lnes Jakovčić i voditelj Centra za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci dr. Zoran Sušanj. Novac za djecu sakupljen je zahvaljujući prodaji promotivnih materijala i ručno izrađenih artikala studenata psihologije na prodajno-promotivnom štandu na Korzu tijekom održavanja „Rijeke psihologije“.

U Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka tom je prilikom rečeno i kako je ovogodišnja manifestacija bila najposjećenija i najorganiziranija do sada. Naime, oko 2300 ljudi posjetilo je neke od brojnih programskih aktivnosti koje su se održavale od 15. do 21. veljače na 39 lokacija u Rijeci i okolici, iz čega se može zaključiti da su Riječani itekako zainteresirani za psihologiju.

Program je prezentirao sadržaje iz različitih područja psihologije, kao što su psihologija rada i organizacijska psihologija, klinička psihologija, zdravstvena, razvojna psihologija, kognitivna, socijalna i edukacijska psihologija. Građani su mogli saznati nešto više o psihološkom savjetovanju, odabiru zaposlenika i profesionalnoj orijentaciji, odgoju djece, učenju, tugovanju, partnerskim odnosima, stresu, sreći, seksualnosti itd.

U provedbi aktivnosti sudjelovalo je ukupno 70 psihologa, 9 studenta psihologije i 13 stručnjaka iz drugih područja, a još 55 studenata psihologije sudjelovalo je u organizaciji i provedbi aktivnosti.

Pokrovitelji projekta su Grad Rijeka, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta  u Rijeci, Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Primorsko-goranska županija, Zaklada Sveučilišta u Rijeci, Zagrebačka banka, Prospekt d.o.o., lnsigne d.o.o., Tiskara Bat­ print.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...