Početna - IZDVOJENO - Cijena smrti nestalih u malezijskom avionu
avion mh 370
foto: web

Cijena smrti nestalih u malezijskom avionu

Dokaže li se krivnja, obiteljima nestalih u malezijskom avionu koji je pao u Indijski ocean isplatit će se oko 4,2 mlrd kuna. Kinezi će dobiti puno manje od Amerikanaca.

Život se drukčije cijeni u raznim dijelovima svijeta, nije ništa novo. No u slučaju nestanka leta MH370 to će dobiti i službenu potvrdu jer pravosuđe zemalja iz kojih je 239 putnika i članove posade različito tumače odgovornost aviokompanije.

Obitelji nestalih dosad su dobile oko 25.000 kuna od Malaysian Airlinesa za troškove smještaja i hrane dok čekaju rezultate istrage. Kad se materijalno dokaže da se zrakoplov srušio, aviokompanija će, prema međunarodnoj konvenciji, obiteljima isplatiti milijun kuna. Tek sada će obitelji pokrenuti privatne tužbe protiv Malaysian Airlinesa za odštetu zbog gubitka članova obitelji.  Predviđa se da će ova odšteta koju će isplatiti, a to će nesreću učiniti najskupljom.

U zrakoplovu bilo je najviše građana iz Kine, američko pravosuđe tvrdi da će Kineske obitelji dobit najviše milijun dolara odštete, kako će tek reagirati kad saznaju da će Amerikanci dobiti deset puta više. U SAD-u, Australiji i zapadnim zemljama te granice nema. Na letu su bila tri Amerikanca, šest Australaca, a bilo je i Kanađana, Francuza… Prema njihovim zakonima, aviokompanije mogu biti kažnjene golemim iznosima.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...