Početna - KULTURA - Čisti se okoliš predivne Vile Münz, je li napokon došao trenutak prodaje?

Čisti se okoliš predivne Vile Münz, je li napokon došao trenutak prodaje?

Naša regija obiluje predivnim vilama, a naročito se to odnosi na Opatiju i Lovran. Mnogi će se složiti da među najljepše vile spada Vila Münz koja se nalazi odmah iznad ACI marine u Ičićima

Ova nekretnina nekad se nalazila u vlasništvu Grada Opatije, ali je prodana 1999. godine putem javnog natječaja Ljiljani Šegedin – Hopper. Od tada u vilu nisu ulagana praktički nikakva sredstva i ona se polako urušava, a okoliš je odavno potpuno zarastao.

Nalogom Grada Opatije vlasnici vile napokon su pristupili čišćenju okoliša, što je s jedne strane dodatno otkrilo ljepotu te predivne vile, a s druge strane dodatno otkrilo njezino očajno stanje.

Vila Münz možda bi u bližoj budućnosti napokon mogla dobiti novog vlasnika koji bi joj zasigurno vratio stari sjaj uz iznimno velika ulaganja, neslužbeno se može doznati da postoji trenutno nekoliko zainteresiranih kupaca, pa preostaje za vidjeti hoće li napokon doći do promjene vlasništva.

Preuzeto s: Fiuman.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Podjela sadnica za centar Kastva

Uokviru ekološko – edukativne akcije Volim Hrvatsku – volin Kastav, Turistička zajednica grada Kastva organizira podjelu sadnica cvijeća (ljetnica) stanovnicima ...