Početna - IZDVOJENO - Čitanje Čehova diljem svijeta
čehov

Čitanje Čehova diljem svijeta

Prošle je godine, u sklopu projekta “Karenjina uživo”, više od 700 ljudi iz različitih zemalja i gradova pročitalo slavni roman “Ana Karenjina” uživo na Google+ i YouTubeu. Sama praunuka velikog pisca, Fyokla Tolstaya, vodila je projekt koji je ukupno trajao 30 sati.

Na tragu tog projekta i u sklopu programa “Godina književnosti u Rusiji”, a povodom 155. godišnjice Čehovljeva rođenja, ove će se godine čitati djela upravo tog ruskog pisca. Više od 500 ljudi, uključujući glumce, glazbenike, političare i sportaše, sudjelovat će u dramatiziranom maratonu u čitanju 50-tak djela Antona Čehova u ruskom dijelu Googleovog online dramatiziranog čitanja, pod nazivom “Čehov je živ”.

Čitanje, iza kojeg stoje Google, Čehovljevo kazalište u Moskvi i Savez ruske knjige, planirano je 25. rujna na različitim mjestima diljem svijeta, a kontinuirano online emitiranje trajat će oko 24 sata. Snimka će nakon projekta biti dostupna online za pregledavanje, još jednom dokazujući kako nove tehnologije, koje po mnogima odvlače ljudima pažnju od puno stvari, te književnost, ne moraju nužno biti u koliziji, već dapače, mogu zajedno doprinijeti u popularizaciji čitanja.

Tko se želi priključiti, mora prvo riješiti test na web adresi chekhov.withgoogle.com kako bi otkrio koji je Čehovljev lik te potom snimiti izvedbu nekog od njegovih djela i poslati ga putem online obrasca. Rok za prijavu je 10. kolovoz.

 

 

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...