Početna - IZDVOJENO - Dan borbe protiv raka dojke
Narcis
foto: web

Dan borbe protiv raka dojke

Dan narcisa obilježava se istovremeno u četrdesetak gradove Hrvatske, dok će akcija na Korzu biti namijenjena prikupljanju sredstava za nabavku linearne sonde za UTZ aparat Hitne službe KBC Sušak i Udruge Nada – Rijeka. Akcija počinje u devet sati ujutro, dok se na štandu planira prodati čak 12 tisuća narcisa. Jedan narcis koštati će jednu kunu i pozivaju se svi da kupnjom pridonesu ovoj hvalevrijednoj akciji.  

U kulturno – umjetničkom dijelu nastupit će Prve riječke mažoretkinje, KPD „Bazovica“ Rijeka, KUD „Zvir“ Jelenje, Folklorna skupina i Dječji zbori solisti „Grobnički tići“. Akcijom se također želi senzibilizirati javnost i motivirati žene na samopregled. Prošle godine prikupljeni novac utrošen je za kupnju UTZ aparata s linearnom sondom koja omogućuje postavljanje točne dijagnoze svih palpabilnih promjena dojki odmah, UTZ vođenu biopsiju sumnjivih lezija dojke sa širokom iglom kojom se dobiju cilindri tkiva za patohistološku analizu.

Bolesnice time dobivaju bržu i kvalitetniju medicinsku uslugubrže postavljanje dijagnoze, odnosno bolesnice s malignom bolešću dojke brže će biti upućene na operativni zahvat, a bolesnice s uznapredovalom malignom bolešću na sistemsko liječenje. Aparat je koštao 189 tisuća kuna te će se sutra održati će svečana predaja donacije Udruge žena operiranih dojki NADA, ambulanti za bolesti dojke i endokrinih organa Kirurške klinike KBC-a Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...