Početna - IZDVOJENO - Dan planinara Rijeke
Foto: web

Dan planinara Rijeke

Riječki planinarski savez organizira prvi Dan planinara u povodu 140. godišnjice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj, a s ciljem populariziranja planinarenja među građanstvom, rekreativnog boravka u prirodi te korištenja planinarskih šetnica. Prvi dan planinara Rijeke bit će održan na Dan oslobođenja Rijeke, 3.svibnja, a želja organizatora je da manifestacija postane tradicionalna i održava se svake prve subote u svibnju.

Pored članova planinarskih društava “Kamenjak”, “Platak”, “Transverzalac”, “Tuhobić”, “HP HT i Učka”, “Duga”, “Bazovica” i Stanice vodiča Rijeka te zainteresiranih građana, u planinarskoj manifestaciji sudjelovat će aktivni članovi projekta Rijeka zdravi grad.Okupljanje planinara i svih zainteresiranih građana je u 8.30 sati kod spomenika na Delti, odakle će sudionici u 9 sati krenuti gradskim planinarskim šetnicama prema Velom vrhu, i to u dvije kolone: težom stazom kroz kanjon Rječine do Pašca s istočne strane ili onim zapadnim, nešto lakšim putem preko Kalvarije do Kozale. Oni koji odaberu težu stazu po prvi put će moći proći i šetnicom koja se upravo uređuje kroz kanjon Rječine. Kako bi svi mogli u manifestaciji sudjelovati sukladno svojim mogućnostima, članovi udruga osoba s invaliditetom okupit će se na posljednjoj stanici autobusne linije broj 13 na Pulcu, odakle će ih planinari voditi do Velog Vrha.

Na Velom vrhu u 12 sati osiguran je planinarski ručak, zabavni program, pokazna alpinistička vježba, predstavljanje planinarske opreme te stručni obilazak podzemnog obrambenog bunkerskog sustava “Katarina B” iz Drugog svjetskog rata te botaničkog vrta na Velom vrhu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...