Početna - IZDVOJENO - Danas 12. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom
12. festival - plakat
web

Danas 12. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

Danas je Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održat će se 12. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i  mladih osoba s invaliditetom. Cilj ove manifestacije je prepoznati, istaknuti i naglasiti mogućnosti i kreativnost djece s teškoćama u razvoju, prepoznati različitost i na tragu toga podržati naš grad u kandidaturi Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture.

U programu će nastupiti preko 230 učesnika, a zbog dužine i broja učesnika Festival se odvija u dva dijela, u prijepodnevnim satima gdje će u 11:00 sati nastupiti oni najmlađi, a poslijepodne od 18:00 sati nastupaju oni malo stariji. Prijepodnevni program vodi Isabella Hujić koja je   učenica Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, koja se prvo pojavljuje u ulozi voditeljice, zatim manekenke i na kraju glumice u igrokazu Bogovi s Olimpa, te Darjan Pirja Pupovac, učenik Centra Slava Raškaj Rijeka koji je rekao kako mu je to prvi put vodi Festival i bit će jako ponosan ako uspije taj posao obaviti kako treba, jer želi pokazati svima da djeca s poteškoćama mogu biti ravnopravna drugoj djeci.  Popodnevni program vodit će Martina Matak i Borna Puškadija, a u ulozi pomoćnog voditelja je Dražen Turina Šajeta.

Bit će tu i cjelodnevna prodajna izložba radova u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku od 10:00 do 18:00 sati. Članice Kreativnih radionica 50 +  napravile su poklone za sve učesnike u suradnji s korisnicima Centra za autizam – podružnica Rijeka, a  kalendare su izradili učenici Centra za odgoj i obrazovanje.

Scensko rješenje, izvedbu elemenata i likovni predložak za program, pozivnicu i priznanje izradila je učenica IV. Razreda Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Helena Dodić uz pomoć kolega, a kao motiv je uzela zimu i planine pokrivene snijegom.

U Festivalu će učestvovati: Centar za odgoj i obrazovanje, O.Š. Gornja Vežica,  Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Centar za autizam podružnica Rijeka, dječji vrtići Belveder, Maestral, Drenova, Mavrica, Veseljko, Vežica, Gardelin, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21,Centar za rehabilitaciju Rijeka, Ekonomska škola Mijo Mirković Rijeka, Pomorska škola Bakar, Centar za rehabilitaciju Fortica, O.Š. Kantrida, Dnevni centar za rehabilitaciju Slava Raškaj,  O.Š. Fran Franković, Centar za rehabilitaciju Kraljevica – Oštro, Društvo za multiplu sklerozu PGŽ, Plesna skupina PORTO RI i Modna agencija Glamour TARA. Manekenke će nositi odjelu Riječke industrije odjeće RIO.

Prijepodnevni program:

 1. Mali manekeni, Modna agencija Glamour Tara
 2. Popularna igrica pod nazivom Zmija, Centar Slava Raškaj
 3. Plesna točka Happy, Centar za rehabilitaciju Rijeka, podružnica Kraljevica – Oštro i plesni klub Dance Queen, Kraljevica
 4. Dječji vrtić Rijeka:
  Put oko svijeta, PPO Belveder
  Vjetrić maestral, PPO Maestral
  Ti i ja kuću gradimo, PPO Drenova
  Porinuće broda,PPO Mavrica
  Kad si sretan, PPO Veseljko
  Idemo mi i na utrke, PPO Vežica
  Coocodrillo come fa, PPO Gardelin
 5. Pjesma „Jednom kad noć“, Denis i Dennis Jakus (tata i sin)

Voditelji: Izabela Hujić i Darjan Pirja Pupovac
Poslijepodnevni program:

 1. Manekeni 30+, Modna agencija Glamour Tara, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije i Pomorska škola Bakar
 2. Igrokaz „Bogovi Olimpa*’, Ekonomska škola Mije Mirkovića, OŠ Gornja Vežica, Centar za odgoj i obrazovanje i Centar za autizam
 3. Pjesma „Litrati s Kvarnera”, Centar za odgoj i obrazovanje, Borna Čandrlić i Porto Ri
 4. Savjeti modnog gurua, OŠ Gornja Vežica
 5. Glazbeni mix „S dlana Boga pala si“ i „Bohemian Rhapsody“, Centar za autizam
 6. Dramska skupina, Udruga CDP Rijeka
 7. Plesna skupina Magija, Udruga CDP Rijeka
 8. Glazbena skupnia Sara, Udruga CDP Rijeka
 9. Ruku mi daj, himna Festivala

Voditelji: Martina Matak i Borna Puškadija
Pomoćni voditelj: Dražen Turina Šajeta.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...