Početna - IZDVOJENO - Danas izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada
kraljica karneval

Danas izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada

Riječki karneval službeno je počeo 17. siječnja, ali tek nekoliko dana kasnije, 20. siječnja, vlast maškara postaje „opipljiva“. Dan je to kada će ključ Grada i službeno biti predan u ruke maškara i dan kada će Karneval dobiti svoju novu kraljevsku predstavnicu.

Na konferenciji za medije najavljen je program Izbora Kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada te ostalih programa u sklopu Riječkog karnevala, a po prvi su se put predstavile i kandidatkinje za krunu Kraljice. Vjeko Alilović, tehnički realizator Izbora, upoznao nas je sa šest djevojaka koje će se uz svoje prateće karnevalske grupe u petak boriti za prestižnu titulu i poznati „Zlatni plašt“: Eleonora Žunić iz K.U. Pom-F-Ri – Rijeka, Tina Gojak iz grupe Špažićari – Kostrena, Kristina Pajić iz Udruge Halubajke – Viškovo, Elaie Filipović iz Škrljevskih maškari – Škrljevo, Roberta Dešković iz Karnevalske udruge Vavek parićani – Matulji te Petra Prar, predstavnica K.U. Gušti su gušti – Rijeka.

Mjesto događanja je Dvorana mladosti, a protokol je već poznat – predstavnice karnevalskih grupa će okupljenim karnevalistima morati pokazati cijeli niz kraljevskih kvalifikacija potrebnih za osvajanje titule. To su redom: karnevalski duh, poznavanje običaja te poneka plesno-pjevačka ili slična vještina, a uvijek je bitan, ako ne i presudan, koreografirani nastup s pratećom karnevalskom grupom. Meštar Toni, tradicionalni „šef“ Riječkog karnevala, ove će godine tako dobiti 22. po redu Kraljicu s kojom će kroz cijelu godinu pohoditi karnevalska događanja u Rijeci i okolici, Hrvatskoj i inozemstvu i predstavljati Riječki karneval.

Program Izbora Kraljice Riječkog karnevala i primopredaje ključa Grada kreće u 20 sati i osim nastupa kandidatkinja najavljuje i bogati glazbeni i scenski program te kao i uvijek puno plesa, u čemu uvijek prednjače prateće karnevalske grupe, a često i sama publika. Meštri ceremonije Izbora Kraljice su kao i uvijek voditeljski dvojac Josip Krmpotić i Robert Ferlin, za glazbeni dio je zadužen Duško Jeličić i Bonaca, a nastupit će i plesna grupa aktualne Kraljice Sandre Ložnik Videčak.

Uz kraljevsku krunu i zlatni plašt, nova Kraljica Riječkog karnevala ove će godine dobiti i posebno dizajnirani poklon od Zlatarne Grabušić.

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada su u prodaji u Turističkom informativnom centru na adresi Korzo 14 po cijeni od 25,00 kn, a moći će se kupiti i dva sata prije početka Izbora ispred Dvorane mladosti.

Poželjeti sreću kandidatkinjama i ovoga je puta došao Meštar Toni, a Ivan Blažević iz Renault Adria P.A. Škurinje je najavio već tradicionalno pokroviteljstvo Karnevala posudbom službenog vozila Meštru Toniju, za lakše stizanje na sva karnevalska događanja koja ga očekuju.

Kandidatkinje:

Eleonora Žunić
Karnevalska skupina: K.U. Pom-F-Ri – Rijeka
Naziv maske: Samurai
Dob: 22 godina
Zanimanje: studentica
Boja očiju: plava
Boja kose: smeđa
Znak u horoskopu: djevica
Hobi: fotografiranje, slikanje

Tina Gojak
Karnevalska skupina: Špažićari – Kostrena
Naziv maske: Let nad Kostrenom
Dob: 21 godina
Zanimanje: studentica
Boja očiju: plava
Boja kose: plava
Znak u horoskopu: ovan
Hobi: gledanje serija, ispijanje kava u dobrom društvu, putovanja

Kristina Pajić
Karnevalska skupina: Udruga Halubajke – Viškovo
Naziv maske: Morski svijet
Dob: 19 godina
Zanimanje: dentalni tehničar
Boja očiju: plava
Boja kose: smeđa
Znak u horoskopu: riba
Hobi: mažoretkinje

Elaie Filipović
Karnevalska skupina: Škrljevske maškari – Škrljevo
Naziv maske: Maškaran je celi svit, se je šlo v-RI-t
Dob: 24 godina
Zanimanje: studentica
Boja očiju: zelena
Boja kose: plava
Znak u horoskopu: bik
Hobi: ples, čitanje i maškare

Roberta Dešković
Karnevalska skupina: Karnevalska udruga Vavek parićani – Matulji
Naziv maske: Zavavek kuntenta
Dob: 21 godina
Zanimanje: studentica
Boja očiju: zelena
Boja kose: crna
Znak u horoskopu: škorpija
Hobi: fotografija, crtanje, maškare

Petra Prar
Karnevalska skupina: K.U. Gušti su gušti – Rijeka
Naziv maske: The Mask
Dob: 26 godina
Zanimanje: referent u otpremištu
Boja očiju: smeđe-zelene
Boja kose: crna
Znak u horoskopu: lav
Hobi: plesanje, pjevanje, kuhanje

Sva događanja i detaljne informacije o ostalim programima u sklopu riječkog karnevala 2017. mogu se pronaći na službenim stranicama Karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...